Napsáno 01.01.2019

Co budete potřebovat?

Náplň:
3 jablka
1 lžíce kokosového cukru (pro variantu bez cukru lze vynechat)
1 lžíce mletých mandlí
půl lžičky skořice
půl lžičky vanilky

Posypka:
3/4 hrnku pekanových ořechů
1/2 hrnku kokosových chipsů
1/4 hrnku mletých mandlí
1/4 lžičky skořice
1-2 lžíce medu (lze nahradit kokosovým olejem)

Suroviny

Product Availability Price Quantity (pc)
Organic Coconut Oil 250ml Organic Coconut Oil 250ml Code: 02.14.0029 Rating value is 5 of 5 Coconut oil has been one of the most popular vegetable fats in recent years. This is mainly due to its nutritional properties and the… In stock 6,73 € 

Sezóna jablek je tu a jestli jich máte přebytek, tak vás určitě nadchne tento recept na jablečný paleo crumble. A pokud ho dáte do malých zapékacích mističek, můžete s ním pohostit třeba návštěvu :-)

Postup: Troubu si předehřejeme na 175 °C. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme a plátky. Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a rozmixujeme. V misce jablka smícháme s kokosovým cukrem, mletými mandlemi, skořicí a vanilkou. Poté tuto směs dáme do zapékací misky. Připravíme si posypku: pořádně smícháme namleté pekanové ořechy s kokosovými chipsy, mletými mandlemi, skořicí a medem (popřípadě kokosovým olejem). Posypeme jablka a dáme zapéct do trouby na 175 °C na cca 20 - 25 minut. Necháme vychladnout cca 15 minut a ihned podáváme.

Dobrou chuť!

"love nature, love yourself"