Napsáno 08.10.2019

Co budete potřebovat?

Ingredience:

- 180 g gnocchi

- 90 g tofu

- 85 g dýně

- 100 g špenátu

- 15 g kokosových chipsů slaný karamel

Na omáčku:

- 100 g dýně

- 20 g kešu krému

Už jste zkoušeli gnocchi z naší nabídky Natu Dětem? Jsou bez lepku, vegan a vhodné pro děti od tří let, avšak zbožňují je i dospělí (a nejen kvůli tomu, že jsou hotové za 2 minuty). Právě proto jsme si pro vás připravili podzimní recept na gnocchi s krémovou dýňovou omáčkou, dobrou chuť! 

Nakrájenou dýni dáme do hrnce, zalijeme ji dvojnásobným množstvím horké vody a necháme jí vařit do změknutí. Po vychladnutí ji dáme do mixéru společně s kešu krémem & cca 200 ml vody a rozmixujeme do požadované konzistence. Zbytek dýně dáme společně s tofu na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 20 minut na 200°C. Gnocchi dáme do hrnce, zalijeme je horkou vodou a necháme 2 minuty vařit. Na pánvi si osmahneme špenát a přilijeme omáčku. Poté přidáme uvařené noky, opečené tofu & dýni a vše důkladně promícháme. Směs přemístíme na talíř, posypeme kokosovými chipsy a můžeme podávat!

 "love nature, love yourself"

Tereza Šlancarová

Jmenuji se Tereza Šlancarová a jsem dvacetiletá studentka Univerzity Karlovy. Ke zdravému životnímu stylu jsem se dostala přibližně před 5 lety, kdy jsem začala pravidelně cvičit, a také vymýšlet své první recepty. Proto jsem si před 2 lety založila Instagram @terezas_diary a následně i blog www.terezasdiary.com, kde své recepty & rady ohledně zdravého životního stylu sdílím i s ostatními. Zároveň jsem veganka, a proto se snažím ukázat, že zdravá veganská jídla mohou být chutná a že se dají vymyslet opravdu zajímavé recepty! Kromě vymýšlení receptů, vaření, focení a psaní článků zbožňuji také sport - pravidelně chodím do posilovny, jsem certifikovaný instruktor jógy a minulý rok jsem běžela půlmaraton. Ve volném čase se zajímám o filosofii, ráda čtu nebo poslouchám podcasty o zdravém životním stylu a veganství.

Více článků autora