Napsáno 08.10.2019

Co budete potřebovat?

Ingredience:

- 180 g gnocchi

- 90 g tofu

- 85 g dýně

- 100 g špenátu

- 15 g kokosových chipsů slaný karamel

Na omáčku:

- 100 g dýně

- 20 g kešu krému

Už jste zkoušeli gnocchi z naší nabídky Natu Dětem? Jsou bez lepku, vegan a vhodné pro děti od tří let, avšak zbožňují je i dospělí (a nejen kvůli tomu, že jsou hotové za 2 minuty). Právě proto jsme si pro vás připravili podzimní recept na gnocchi s krémovou dýňovou omáčkou, dobrou chuť! 

Nakrájenou dýni dáme do hrnce, zalijeme ji dvojnásobným množstvím horké vody a necháme jí vařit do změknutí. Po vychladnutí ji dáme do mixéru společně s kešu krémem & cca 200 ml vody a rozmixujeme do požadované konzistence. Zbytek dýně dáme společně s tofu na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 20 minut na 200°C. Gnocchi dáme do hrnce, zalijeme je horkou vodou a necháme 2 minuty vařit. Na pánvi si osmahneme špenát a přilijeme omáčku. Poté přidáme uvařené noky, opečené tofu & dýni a vše důkladně promícháme. Směs přemístíme na talíř, posypeme kokosovými chipsy a můžeme podávat!

 "love nature, love yourself"