Čokoládový vegan cake
Napsáno 01.01.2019
300 g špaldové mouky
70 g kakaa
100 g kokosového cukru
1/2 čl himalájské růžové soli
1/2 čl kypřícího prášku
1 čl prášku do pečiva
125 ml slunečnicového oleje
375 ml mandlového mléka
Na ozdobení:
100 g kvalitní čokolády
50 ml mandlového mléka
20 g lyofilizovaných malin
Co budete potřebovat?
Ingredience:300 g špaldové mouky
70 g kakaa
100 g kokosového cukru
1/2 čl himalájské růžové soli
1/2 čl kypřícího prášku
1 čl prášku do pečiva
125 ml slunečnicového oleje
375 ml mandlového mléka
Na ozdobení:
100 g kvalitní čokolády
50 ml mandlového mléka
20 g lyofilizovaných malin
Suroviny
Produkt | Dostupnost | Cena | Množství (ks) | ||
---|---|---|---|---|---|
Lyofilizované maliny 45g Kód: 02.03.0002 Mrazem sušené maliny si díky šetrnému zpracování uchovávají až 90 % původních vlastností, jako je vůně, chuť, barva a obsah zdraví… | Skladem | 4,448 € | |||
Lyofilizované maliny 20g Kód: 02.03.0001 Mrazem sušené maliny si díky šetrnému zpracování uchovávají až 90 % původních vlastností, jako je vůně, chuť, barva a obsah zdraví… | Skladem | 2,816 € |
Tenhle veganský koláč je z poctivých surovin. Neobsahuje vejce, mléko, máslo ani bílý rafinovaný cukr. Je překvapivě vláčný, příjemně proslazený kokosovým cukrem a pořádně čokoládový. Je výborný k odpolední kávě nebo i na oslavy.
Postup: Smíchejte nejprve suché ingredience a pak k nim vmíchejte mokré. Pečte v malé koláčové formě (cca 20 cm) vymazané kokosovým olejem na 175 °C 45 minut. Čokoládu rozmíchejte ve vařícím mléce a potřete s ní koláč. Zdobit můžete malinami.
"love nature, love yourself"