Napsáno 01.01.2019

Co budete potřebovat?

125 g cizrny
30 g quinoových vloček
115 g arašídového krému
125 ml javorového sirupu
1 polévková lžíce mletých lněných semínek
+ brusinky, sekané mandle

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
Mandle plátky 200g Mandle plátky 200g Kód: 02.01.0015 Počet hvězdiček je 5 z 5 Jemně nasekané plátky blanšírovaných mandlí se skvěle hodí nejen na zdobení a pečení sladkých pokrmů, ale i do salátů nebo do polévek. Skladem 3,63 € 
Arašídový krém 300g Arašídový krém 300g Kód: 02.09.0012 Počet hvězdiček je 5 z 5 To pravé ořechové pro vás! Arašídový krém pražený je vyroben šetrným a důkladným zpracováním lehce pražených arašídů té nejvyšší kvality,… Skladem 4,69 € 

Přemýšlíte, jakou výživnou svačinu připravit do školy sobě nebo svým dětem? Vyzkoušejte naše cizrnovo-arašídové řezy! Jejich příprava je rychlá a jednoduchá, jsou bohaté na rostlinné bílkoviny i zdravé tuky a chutnají jako ten nejsladší dezert. Dobrou chuť! 

Cizrnu namočíme na 8 - 12 hodin, poté ji propláchneme a vaříme doměkka přibližně hodinu. Po uvaření ji dáme do mixéru a důkladně ji rozmixujeme.  V hrnku si smícháme polévkovou lžíci mletých lněných semínek se třemi polévkovými lžícemi vody a necháme chvíli odstát. Poté vzniklé ,,lněné vajíčko” přidáme do mixéru společně s vločkami, arašídovým máslem & javorovým sirupem. Vše rozmixujeme a směs přemístíme do mísy. Přidáme brusinky (nebo jakékoliv jiné ovoce, oříšky, čokoládu...), promícháme a vzniklou směs rozprostřeme do zapékací formy vyložené pečícím papírem. Navrch ještě nasypeme sekané mandle a formu dáme do trouby - necháme péct cca 40 minut na 180°C. Po vychladnutí můžeme podávat! 

"love nature, love yourself"

Tereza Šlancarová

Jmenuji se Tereza Šlancarová a jsem dvacetiletá studentka Univerzity Karlovy. Ke zdravému životnímu stylu jsem se dostala přibližně před 5 lety, kdy jsem začala pravidelně cvičit, a také vymýšlet své první recepty. Proto jsem si před 2 lety založila Instagram @terezas_diary a následně i blog www.terezasdiary.com, kde své recepty & rady ohledně zdravého životního stylu sdílím i s ostatními. Zároveň jsem veganka, a proto se snažím ukázat, že zdravá veganská jídla mohou být chutná a že se dají vymyslet opravdu zajímavé recepty! Kromě vymýšlení receptů, vaření, focení a psaní článků zbožňuji také sport - pravidelně chodím do posilovny, jsem certifikovaný instruktor jógy a minulý rok jsem běžela půlmaraton. Ve volném čase se zajímám o filosofii, ráda čtu nebo poslouchám podcasty o zdravém životním stylu a veganství.

Více článků autora