Napsáno 24.09.2019

Co budete potřebovat?

80 g seitanu

75 g černé rýže

150 g dýně

100 g brokolice

100 g hub

15 ml tamari

20 g pistácií

20 g pistáciového másla

Rýži dáme do hrnce, zalijeme ji dvojnásobným množstvím horké vody a vaříme, dokud všechnu vodu neabsorbuje, cca 40 minut (případně dolijeme více vody). Trobu si předehřejeme na 200°C. Nakrájený seitan & nakrájenou dýni dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme péct přibližně 25 min. Nakrájené houby & brokolici osmahneme na nepřilnavé pánvi a přilijeme tamari. Důkladně promícháme, přidáme uvařenou rýži a opět promícháme. Směs přemístíme do velké mísy, přidáme opečený seitan & dýni a znovu vše promícháme. Na závěr přisypeme pistácie, bowl zalijeme pistáciovým máslem a můžeme podávat! 

"love nature, love yourself"

Tereza Šlancarová

Jmenuji se Tereza Šlancarová a jsem dvacetiletá studentka Univerzity Karlovy. Ke zdravému životnímu stylu jsem se dostala přibližně před 5 lety, kdy jsem začala pravidelně cvičit, a také vymýšlet své první recepty. Proto jsem si před 2 lety založila Instagram @terezas_diary a následně i blog www.terezasdiary.com, kde své recepty & rady ohledně zdravého životního stylu sdílím i s ostatními. Zároveň jsem veganka, a proto se snažím ukázat, že zdravá veganská jídla mohou být chutná a že se dají vymyslet opravdu zajímavé recepty! Kromě vymýšlení receptů, vaření, focení a psaní článků zbožňuji také sport - pravidelně chodím do posilovny, jsem certifikovaný instruktor jógy a minulý rok jsem běžela půlmaraton. Ve volném čase se zajímám o filosofii, ráda čtu nebo poslouchám podcasty o zdravém životním stylu a veganství.

Více článků autora