Napsáno 03.03.2020

Co budete potřebovat?

50 g mandlové mouky
50 g ovesných vloček
20 g karobu
2 čajové lžičky spiruliny
1 čajová lžička kypřícího prášku
1 banán
2 polévkové lžíce javorového sirupu
2 polévkové lžíce kokosového oleje
2 polévkové lžíce rostlinného mléka
Na polevu:
50 g hořké čokolády
20 g lyofilizovaných jahod
20 g strouhaného kokosu

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
Spirulina BIO prášek 180g Spirulina BIO prášek 180g Kód: 02.10.0024 Počet hvězdiček je 5 z 5 Spirulina (Arthrospira platensis) je modrozelená sladkovodní sinice s velmi intenzivní chutí a bohatým nutričním profilem. Obsahuje celou… Skladem 9,51 € 
Spirulina BIO prášek 80g Spirulina BIO prášek 80g Kód: 02.10.0023 Počet hvězdiček je 4 z 5 Spirulina (Arthrospira platensis) je modrozelená sladkovodní sinice s velmi intenzivní chutí a bohatým nutričním profilem. Obsahuje celou… Skladem 4,73 € 
Karob BIO 200g Karob BIO 200g Kód: 02.10.0039 Počet hvězdiček je 5 z 5 Karobový prášek se získává z plodů rohovníku obecného, přezdívaných svatojánský chléb. Karob navozuje pocit sytosti a pomáhá kontrolovat… Skladem 2,65 € 
Kokosový olej BIO 250ml Kokosový olej BIO 250ml Kód: 02.14.0029 Počet hvězdiček je 5 z 5 Kokosový olej je v posledních letech jeden z nejoblíbenějších rostlinných tuků. Mohou za to zejména jeho výživové vlastnosti a všestrannost… Skladem 6,73 € 

Nejdříve si předehřejeme troubu na 180°C. Ovesné vločky si rozmixujeme na mouku a dáme je do velké mísy. Přidáme mandlovou mouku, karob, spirulinu & kypřící prášek a vše důkladně promícháme. V druhé míse si rozmačkáme banán. Přilijeme javorový sirup, kokosový olej & rostlinné mléko a promícháme. Vzniklou směs důkladně vmícháme do suchých ingrediencí a těsto rovnoměrně rozprostřeme do zapékací formy vyložené pečícím papírem. Základ necháme péct cca 10-15 min. Mezitím si v hrnci rozpustíme hořkou čokoládu. Základ vyndáme z trouby a necháme ho vychladnout. Poté ho polijeme rozpuštěnou čokoládou, posypeme ho jahodami & kokosem a můžeme podávat.

Dobrou chuť!

 "love nature, love yourself"

Tereza Šlancarová

Jmenuji se Tereza Šlancarová a jsem dvacetiletá studentka Univerzity Karlovy. Ke zdravému životnímu stylu jsem se dostala přibližně před 5 lety, kdy jsem začala pravidelně cvičit, a také vymýšlet své první recepty. Proto jsem si před 2 lety založila Instagram @terezas_diary a následně i blog www.terezasdiary.com, kde své recepty & rady ohledně zdravého životního stylu sdílím i s ostatními. Zároveň jsem veganka, a proto se snažím ukázat, že zdravá veganská jídla mohou být chutná a že se dají vymyslet opravdu zajímavé recepty! Kromě vymýšlení receptů, vaření, focení a psaní článků zbožňuji také sport - pravidelně chodím do posilovny, jsem certifikovaný instruktor jógy a minulý rok jsem běžela půlmaraton. Ve volném čase se zajímám o filosofii, ráda čtu nebo poslouchám podcasty o zdravém životním stylu a veganství.

Více článků autora