Napsáno 11.02.2020

Co budete potřebovat?

50 g ovesných vloček
50 g nastrouhané cukety
150 ml kokosového mléka
+1 polévková lžíce raw kakaového prášku
1 čajová lžička javorového sirupu
kokosový jogurt
hořká čokoláda
kokosové chipsy
banán, borůvky

Kokosové chipsy jsou skvělým zdrojem rostlinných tuků a vlákniny. Zároveň mají opravdu široké využití a díky své křupavé chuti skvěle doplní krémovou ovesnou kaši. No jen se přesvědčte sami. Dobrou chuť! 

Ovesné vločky dáme do misky společně s nastrouhanou cuketou a kakaem. Přilijeme kokosové mléko & javorový sirup a vše důkladně promícháme. Vzniklou směs necháme odležet v lednici, ideálně přes noc. Poté už jen dozdobíme a můžeme podávat! 

 "love nature, love yourself"

Tereza Šlancarová

Jmenuji se Tereza Šlancarová a jsem dvacetiletá studentka Univerzity Karlovy. Ke zdravému životnímu stylu jsem se dostala přibližně před 5 lety, kdy jsem začala pravidelně cvičit, a také vymýšlet své první recepty. Proto jsem si před 2 lety založila Instagram @terezas_diary a následně i blog www.terezasdiary.com, kde své recepty & rady ohledně zdravého životního stylu sdílím i s ostatními. Zároveň jsem veganka, a proto se snažím ukázat, že zdravá veganská jídla mohou být chutná a že se dají vymyslet opravdu zajímavé recepty! Kromě vymýšlení receptů, vaření, focení a psaní článků zbožňuji také sport - pravidelně chodím do posilovny, jsem certifikovaný instruktor jógy a minulý rok jsem běžela půlmaraton. Ve volném čase se zajímám o filosofii, ráda čtu nebo poslouchám podcasty o zdravém životním stylu a veganství.

Více článků autora