Napsáno 21.03.2023

Proč si kupovat proteinové tyčinky plné umělých sladidel, ztužených tuků a dalších nežádoucích ingrediencí, když si můžete připravit domácí, a to jen z 5ti čistě přírodních ingrediencí? Naše blogerka Tereza’s Diary pro vás vymyslela recept na arašídové proteinové tyčinky s čokoládou, tak ho vyzkoušejte a nezapomeňte se nám pochlubit s výsledkem!

Cizrnu dáme do mixéru a rozmixujeme ji na jemnou kaši. Přidáme zbývající ingredience a vše důkladně rozmixujeme (pokud je směs příliš suchá, přilijeme trochu vody). Vzniklou směs rovnoměrně rozprostřeme do zapékací formy a dáme ji na 30 min ztuhnout do mrazáku. Poté ji vyndáme, přelijeme rozpuštěnou hořkou čokoládou a vrátíme zpět do mrazáku na 30 min. Na závěr už jen rozkrájíme na tyčinky a můžeme podávat!

"love nature, love yourself"

Tereza Šlancarová

Jmenuji se Tereza Šlancarová a jsem dvacetiletá studentka Univerzity Karlovy. Ke zdravému životnímu stylu jsem se dostala přibližně před 5 lety, kdy jsem začala pravidelně cvičit, a také vymýšlet své první recepty. Proto jsem si před 2 lety založila Instagram @terezas_diary a následně i blog www.terezasdiary.com, kde své recepty & rady ohledně zdravého životního stylu sdílím i s ostatními. Zároveň jsem veganka, a proto se snažím ukázat, že zdravá veganská jídla mohou být chutná a že se dají vymyslet opravdu zajímavé recepty! Kromě vymýšlení receptů, vaření, focení a psaní článků zbožňuji také sport - pravidelně chodím do posilovny, jsem certifikovaný instruktor jógy a minulý rok jsem běžela půlmaraton. Ve volném čase se zajímám o filosofii, ráda čtu nebo poslouchám podcasty o zdravém životním stylu a veganství.

Více článků autora