Tvarohová buchta s kakaem a jahodami
Napsáno 11.07.2025
Co budete potřebovat?
Na kakaovou vrstvu:
- 120 g mouky (banánová nebo klasická hladká)
- 2 vejce
- 50 g xylitolu
- 100 ml mléka
- 100 ml oleje
- 2 lžíce kvalitního kakaa
- 150 g bílého jogurtu
Na tvarohovou vrstvu:
- 250 g tvarohu
- 1 vejce
- 30 g xylitolu
- ½ balení vanilkového pudinku v prášku
- libovolné ovoce (doporučujeme lyofilizované jahody nebo čerstvé plody)
Suroviny
| Produkt | Dostupnost | Cena | Množství (ks) | ||
|---|---|---|---|---|---|
![]() |
Banánová mouka BIO 500g Kód: 02.10.0066 Výživná mouka ze zelených banánů se hodí jak na sladké, tak slané pečení. | Skladem | 10,572 € | ||
![]() |
Xylitol 300 g Kód: 02.13.0028 Xylitol, patří do skupiny alkoholických cukrů, které se používají jako náhrada cukru. S klasickým cukrem má společný vzhled i chuť, pro… | Skladem | 5,388 € | ||
![]() |
Lyofilizované jahody plátky 45g Kód: 02.03.0034 Mrazem sušené jahody si díky šetrnému zpracování lyofilizací uchovávají až 90 % všech původních vlastností, jako je vůně, chuť, barva a… | Skladem | 4,041 € |
Lehký a vláčný moučník, který zvládnete připravit během chvilky. Spojení tvarohu, kakaa a ovoce vytváří ideální kombinaci pro snídani, svačinu nebo zdravý dezert. Skvělé ingredience, výborná chuť – a bez výčitek!
Postup:
- Připravte si kakaovou vrstvu:
Vejce vyšlehejte s xylitolem do světlé pěny. Přilijte olej, vmíchejte jogurt a postupně přidejte mouku, kakao a nakonec mléko. Vyšlehejte do hladké konzistence. - Připravte tvarohovou směs:
V míse smíchejte tvaroh, vejce, xylitol a pudinkový prášek. Vyšlehejte do hladkého krému. - Sestavení buchty:
Do formy vyložené pečicím papírem nalijte kakaové těsto. Navrch nerovnoměrně rozprostřete tvarohovou vrstvu. Nakonec vše posypte ovocem. - Pečení:
Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 30–35 minut. Pro jistotu otestujte špejlí – buchta by měla být upečená, ale stále vláčná.
Dobrou chuť!
"love nature, love yourself"


