SKOŘICOVÝ KOLÁČ S PUDINGOVÝM KRÉMEM
Co budete potřebovat?
INGREDIENCE (forma o průměru cca 20 cm)
80g hladké špaldové mouky
50g celozrnné špaldové mouky
50g xylitolu
2 lžíce mouky z tygřích ořechů
3/4 lžíce kypřicího prášku
3/4 lžíce skořice+ na posypání
140g vody
2 vejce
50g cukety
1 lžička vanilky
KRÉM
200g vanilkového pudingu
70g tvarohu
Suroviny
| Produkt | Dostupnost | Cena | Množství (ks) | ||
|---|---|---|---|---|---|
![]() |
Mouka z tygřích ořechů BIO 500g Kód: 02.10.0067 Přirozeně bezlepková mouka z tygřích ořechů je bohatá na vlákninu a minerály fosfor a draslík. Jídla obohatí nejen nutričně, ale dodá jim i… | Skladem | 10,572 € | ||
![]() |
PROBIO Mouka špaldová hladká BIO 1kg Kód: 02.04.0106 Stvořená pro všechny druhy pečení od palačinek po vánočky. Se špaldovou jemně mletou bílou moukou bude pečení radost. Pokrmům dodá jemný… | Vyprodáno | 2,653 € | ||
![]() |
Xylitol 300 g Kód: 02.13.0028 Xylitol, patří do skupiny alkoholických cukrů, které se používají jako náhrada cukru. S klasickým cukrem má společný vzhled i chuť, pro… | Skladem | 5,388 € |
Mouky smícháme s kypřicím práškem, přidáme žloutky, najemno nastrouhanou cuketu, vodu a celé důkladně promícháme.
Bílky vyšleháme s xylitolem a i se skořicí lehce vmícháme do těsta.
Těsto vlijeme do formy vyložené pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180° cca 45-50 minut.
Po upečení necháme chladnout a mezitím si připravíme krém. Hotový puding vyšleháme spolu s tvarohem do jemné konzistence.
Vychlazený korpus rozpůlíme a spodní část natřeme 1/2 krému. Přiklopíme horní částí korpusu a navrch navrstvíme zbylý krém.
Nakonec posypeme skořicí a dáme do lednice odležet na min. 3 hodiny.
Dobrou chuť!
"love nature, love yourself"


