Napsáno 08.12.2020

Co budete potřebovat?

250 g uvařené cizrny
2 plátky nori řasy
150 g sojového jogurtu
150 g strouhané mrkve
20 g mandlového másla blanšírovaného
Šťáva z 1/2 limetky

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
Mandlový krém blanšírovaný 300g Mandlový krém blanšírovaný 300g Kód: 02.09.0068 Počet hvězdiček je 5 z 5 Chutná sladce i bez přídavku sladidel. Velké balení oblíbeného mandlového másla. 100% nepražené mandle a nic víc. Skladem 9,59 € 
Mandlový krém blanšírovaný 140 g Mandlový krém blanšírovaný 140 g Kód: 02.09.0056 Počet hvězdiček je 5 z 5 100% mandle a nic víc. Sladká pochoutka bez přidaného cukru. Skladem 5,92 € 

Na dnešek si pro vás naše blogerka Tereza’s Diary připravila jeden ze svých nejoblíbenějších receptů, a to “NETUŇÁKA”, kterého si zamilují nejen vegetariáni a vegani - skvěle totiž poslouží jako FIT štědrovečerní večeře, jelikož svou chutí velice připomíná rybu! Nevěříte? V tom případě se o tom rychle přesvědčte sami!

Uvařenou cizrnu dáme do misky a rozmačkáme ji vidličkou. Přidáme nastrouhanou mrkev, sojový jogurt a mandlové máslo a důkladně promícháme. Poté přidáme nori řasu, vše zalijeme limetkovou šťávou a opět promícháme. Podáváme například s rozpečenými batáty. Dobrou chuť!

"love nature, love yourself"

Tereza Šlancarová

Jmenuji se Tereza Šlancarová a jsem dvacetiletá studentka Univerzity Karlovy. Ke zdravému životnímu stylu jsem se dostala přibližně před 5 lety, kdy jsem začala pravidelně cvičit, a také vymýšlet své první recepty. Proto jsem si před 2 lety založila Instagram @terezas_diary a následně i blog www.terezasdiary.com, kde své recepty & rady ohledně zdravého životního stylu sdílím i s ostatními. Zároveň jsem veganka, a proto se snažím ukázat, že zdravá veganská jídla mohou být chutná a že se dají vymyslet opravdu zajímavé recepty! Kromě vymýšlení receptů, vaření, focení a psaní článků zbožňuji také sport - pravidelně chodím do posilovny, jsem certifikovaný instruktor jógy a minulý rok jsem běžela půlmaraton. Ve volném čase se zajímám o filosofii, ráda čtu nebo poslouchám podcasty o zdravém životním stylu a veganství.

Více článků autora