Nadýchaný jablečný koláč bez mouky
Co budete potřebovat?
Korpus:
-
150 g datlí bez pecek
-
2 lžíce kakaa
-
3 vejce
-
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
-
špetka soli
Krém:
-
250 g tvarohu (vanička)
-
2 lžíce třtinového cukru
-
špetka vanilky
-
150 ml smetany ke šlehání
-
volitelně trochu mléka na zředění
Na ozdobení:
-
domácí jablečná nutella (nebo džem či povidla)
-
povařené plátky jablek
-
mletá skořice
-
plátky mandlí
Suroviny
| Produkt | Dostupnost | Cena | Množství (ks) | ||
|---|---|---|---|---|---|
| Sonnentor Skořice Cejlon mletá BIO 40g Kód: 02.12.0103 Skořice je kůra skořicovníku, která se sloupne, usuší a používá se jako koření. Její zemito-dřevitá a zároveň sladká chuť se hodí k mléčné… | Skladem | 2,653 € | |||
![]() |
Mandle plátky 200g Kód: 02.01.0015 Jemně nasekané plátky blanšírovaných mandlí se skvěle hodí nejen na zdobení a pečení sladkých pokrmů, ale i do salátů nebo do polévek. | Skladem | 3,633 € | ||
![]() |
Datle Deglet Nour 200g Kód: 02.02.0127 Šťavnaté datle jsou nutričně bohatou pochoutkou a dodávají tak tělu potřebnou energii. Díky své příjemné medově karamelové chuti se… | Skladem | 2 € |
Jednoduchý nadýchaný podzimní dortík bez mouky s jablky a skořicí. Korpus je bez mouky a cukru, doplněný nepečeným nadýchaným krémem a šťavnatými jablky nahoře, posypanými skořicí.
Postup:
-
Předehřejte troubu na 175 °C.
-
Datle, kakao, vejce, kypřící prášek a špetku soli rozmixujte do hladké hmoty. Těsto přesuňte do kulaté formy o průměru 19 cm a vyložené pečícím papírem.
-
Pečte cca 30 minut.
-
Mezitím připravte krém: tvaroh, třtinový cukr, vanilku a smetanu vyšlehejte do nadýchané konzistence. Pokud je krém příliš hustý, přidejte trochu mléka.
-
Upečený korpus nechte vychladnout, poté potřete jablečnou nutellou a připraveným krémem.
-
Navrch naaranžujte povařené plátky jablek, posypte skořicí a plátky mandlí.
Dobrou chuť!
Zdroj: https://www.instagram.com/m._a._r._c._i/
"love nature, love yourself"

