Napsáno 09.09.2024

Co budete potřebovat?

100g ovesné mouky
60g hladké špaldové mouky
50g xylitolu
2 lžíce mandlového proteinu
1 lžíce kypřicího prášku
+ skořice
150ml perlivé vody
2 vejce
2 jablka

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
Sonnentor Skořice Cejlon mletá BIO 40g Sonnentor Skořice Cejlon mletá BIO 40g Kód: 02.12.0103 Počet hvězdiček je 5 z 5 Skořice je kůra skořicovníku, která se sloupne, usuší a používá se jako koření. Její zemito-dřevitá a zároveň sladká chuť se hodí k mléčné… Skladem 2,653 € 
PROBIO Mouka špaldová hladká BIO 1kg PROBIO Mouka špaldová hladká BIO 1kg Kód: 02.04.0106 Počet hvězdiček je 5 z 5 Stvořená pro všechny druhy pečení od palačinek po vánočky. Se špaldovou jemně mletou bílou moukou bude pečení radost. Pokrmům dodá jemný… Skladem 2,653 € 
Xylitol 300 g Xylitol 300 g Kód: 02.13.0028 Počet hvězdiček je 5 z 5 Xylitol, patří do skupiny alkoholických cukrů, které se používají jako náhrada cukru. S klasickým cukrem má společný vzhled i chuť, pro… Skladem 5,388 € 
Mandle plátky 200g Mandle plátky 200g Kód: 02.01.0015 Počet hvězdiček je 5 z 5 Jemně nasekané plátky blanšírovaných mandlí se skvěle hodí nejen na zdobení a pečení sladkých pokrmů, ale i do salátů nebo do polévek. Skladem 3,633 € 
Mandlový protein BIO 200g Mandlový protein BIO 200g Kód: 02.15.0003 Počet hvězdiček je 5 z 5 Mandlový protein je stvořený pro všechny, kteří chtějí snadno navýšit příjem bílkovin - pro sportovce, vegany i vegetariány. Vyrábí se… Skladem 9,184 € 

V misce smícháme mouky spolu s mandlovým proteinem, kypřicím práškem a volitelně i skořicí.

Následně přidáme 1 nahrubo nastrouhané jablko, perlivou vodu, žloutky a celé promícháme do hladkého těsta.

Bílky vyšleháme s xylitolem do tuhého sněhu a lehce vmícháme do těsta. Těsto vlijeme do formy vyložené pečicím papírem.

Navrch nasypeme kostičky oloupaného jablka a dáme péct do předehřáté trouby na 180° cca 50 minut.

Po upečení necháme vychladnout a můžeme podávat!

 "love nature, love yourself"

Eliška Ságnerová

Jmenuji se Eliška Ságnerová a momentálně studuji osmileté gymnázium. Už od mala jsem ráda pomáhala mamce v kuchyni, ale o stravu jako takovou, jsem se blíže začala zajímat až ve svých 12 letech. Zanedlouho na to, jsem si založila vlastní instagramový profil @eliskasagnerova , kde jsem postupně začala přidávat recepty, inspirace na jídla a díky podpoře svých sledujících a rodině později vydala i ebook s recepty. Kromě samotného pečení a vaření mě v rámci této tvorby baví focení a natáčení

Více článků autora