Krémová polévka s kadeřávkem
Napsáno 01.01.2019
Co budete potřebovat?
- 5 oloupaných a na kostičky nakrájených brambor
- 450 g uvařených bílých fazolí nebo fazolí z konzervy
- 1 pl přepuštěného másla ghí
- 2 cibule
- 5 stroužků česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 250 ml mandlového mléka
- pepř
- nové koření
- himalájská sůl růžová
- 3 listy kadeřávku
Kadeřávek je nutričně velmi bohatý a plný rostlinných bílkovin. Je mnoho způsobů, jak ho v kuchyni využít. Výborně chutná v krémové polévce, která vás nejen zasytí, ale i báječně chutná.
Postup:
-
Na ghí osmahněte do zlatova cibuli, česnek.
-
Přidejte bramobory, vývar, koření, sůl a vařte přibližně 10 minut.
-
Po dovaření brambor přidejte fazole a vařte další 3 minuty.
-
Stáhněte z plotny a rozmixujte ponorným mixérem.
-
Přidejte mandlové mléko a na menší kousky nakrájený kadeřávek a nechte dojít pod pokličkou.
"love nature, love yourself"