Domácí pistáciová zmrzlina s bílou čokoládou
Napsáno 22.07.2025
Co budete potřebovat?
Na 3 porce:
- 180 g pistáciového krému s bílou čokoládou
- 200 ml smetany (12 %)
- 50 g bílé čokolády
Suroviny
| Produkt | Dostupnost | Cena | Množství (ks) | ||
|---|---|---|---|---|---|
![]() |
Pistáciový krém s bílou čokoládou 300g Kód: 02.09.0084 Jemné, krémové a tak návykové, že u jedné lžičky rozhodně nezůstanete! Májová limitka s 35 % podílem voňavých pistácií, praženými kešu… | Vyprodáno | 14,653 € |
Krémová pistáciová zmrzlina, která chutná jako pravé italské gelato. Lahodné spojení jemného pistáciového krému s bílou čokoládou vás přenese rovnou do uliček slunné Sicílie – bez letenky, jen lžička za lžičkou.
Postup:
- V rendlíku ohřejte smetanu téměř k varu a odstavte.
- Do vyšší nádoby dejte pistáciový krém s bílou čokoládou, přilijte smetanu a přidejte nalámanou bílou čokoládu.
- Pomocí tyčového mixéru rozmixujte směs do jemné, krémové konzistence.
- Přelijte do menší nádoby (čtvercové nebo podlouhlé) a dejte do mrazáku – ideálně přes noc.
- Před podáváním nechte pár minut povolit při pokojové teplotě a servírujte po dvou kopečcích na porci.
- Pro dokonalý zážitek přelijte rozpuštěnou bílou čokoládou a posypte nasekanými pistáciemi.
Dobrou chuť!
"love nature, love yourself"
