Napsáno 02.11.2021

Co se dozvíte?

Vrstva na povrchu ořechového krému. Je to plíseň?

Výroba ořechových krémů

Jak ořechové krémy správně skladovat?

Suroviny

Product Availability Price Quantity (pc)
Hazelnut Butter 140g Hazelnut Butter 140g Code: 02.09.0039 Rating value is 5 of 5 Hazelnut butter contains only roasted hazelnuts and nothing else. It is a pure source of energy from nature. No added sugar, salt or palm… In stock 5,26 € 
Almond Butter Blanched 140 g Almond Butter Blanched 140 g Code: 02.09.0056 Rating value is 5 of 5 100% almonds and nothing more. A sweet treat with no added sugar. In stock 5,92 € 

Otevřete svůj oblíbený ořechový krém a kouká na Vás zvláštní tekutina a Vy si říkáte, zda je to v pořádku? Není krém zkažený? Ale to bychom samozřejmě nedopustili a bylo by to proti naší filozofii😊. A co je to tedy ta tajemná tekutina na povrchu a nezkazí mi můj oblíbený ořechový krém? Jak se ořechové krémy vyrábí a jak je správně skladovat?

Vrstva na povrchu ořechového krému. Je to plíseň?

Kdo je milovníkem ořechových krémů jako my v Natu, tak ho vrstva na krému už nepřekvapí, protože se s ní setkává pravidelně při opakované spotřebě 😊 Ale je nám jasné, že pokud si otevřete svůj krém poprvé, tak Vás kapalná vrstva na povrchu může zaskočit. A člověka napadnou myšlenky, zda se nejedná o plíseň a zda je krém vhodný ke konzumaci

Vrstva na povrchu krému naopak svědčí o kvalitě daného krému. Jak je to možné? Je to dáno nejen surovinami, které používáme, ale především technologií jejího zpracování a složením. Dbáme na to, aby naše ořechové krémy byly co nejvíce nature, a proto si zakládáme na čistém složení. Základem jsou vždy ořechy, které dominují. A jak víme, ořechy jsou bohaté na tuky. Právě složení ořechových krémů a přirozeně obsažené oleje se podílí na vzniku oddělené tukové vrstvy na povrchu.

Čisté ořechové krémy jsou krátce po namletí hladké a jejich konzistence je stejnorodá. Když si zavzpomínáte do školních lavic na pokusy s olejem a vodou, tak se Vám jistě vybaví, jak se směs rozvíří, ale po chvíli se na povrchu ustálí olej, který má menší hustotu.

A s našimi krémy je to podobné. Po ustálení se oddělí tuk z ořechů a na povrchu se tak vytvoří kapalná vrstva. Oddělení olejové vrstvy je přirozené a svědčí o tom, že je krém vyroben bez přidání zbytečných emulgátorů a stabilizátorů. Krém stačí jen zamíchat a máme zase stejnorodou konzistenci a můžeme vesele konzumovat dál😊

Výroba krémů:

Všechny naše výrobky včetně ořechových krémů jsou zpracované z kvalitních surovin a šetrným způsobem. Díky tomu zachováváme vysoký obsah živin. Nepřidáváme umělá aditiva jako je cukr, umělá sladidla, palmový tuk apod. V případě ochucených krémů používáme lyofilizované ovoce nebo přírodní sladidla jako je panela či sirup z agáve. Případně malé množství soli

Ořechy lehce pražíme a k jejich mletí používáme žulové kameny, které je jemně namelou a dodávají máslu jemnou krémovou strukturu

Při výrobě blanšírovaného krému jsou mandle (případně i jiné ořechy) zbaveny své typické hnědé slupky. Výsledné máslo má díky tomu krémovou barvu a jemně sladkou chuť.

Jak ořechové krémy správně skladovat?

Vzhledem k obsahu tuků je vhodné je skladovat při pokojové teplotě. V lednici Vám díky obsahu tuků ztuhnou a také do sebe mohou nasát vlhkost, která má vliv na oxidaci tuků, čili jejich žluknutí. A kdybyste ho náhodou do lednice dali, tak se nemusíte bát, oxidace trvá několik dnů až týdnů. Ale je nám jasné, že tak dlouho krém v lednici asi nevydrží :-D U nás vydrží krém většinou tak maximálně týden :-D 

Krém z lednice případně stačí nechat při pokojové teplotě nechat rozehřát a můžeme pokračovat v hodování.

 Jak dlouho vydrží ořechový krém Vám? Napište nám 😊 

"love nature, love yourself"