Napsáno 01.01.2019

Co budete potřebovat?

Korpus:
60 g rýžové mouky
40 g slunečnicové mouky
40 g kokosové mouky
5 bílků
20 g mandlového proteinu
120 g banánu
30 g mletých pekanových ořechů
80 g tvarohu
trocha vody
kypřící prášek

Krém:
100 g ricotta
250 g odtučněného tvarohu
20 g mandlového proteinu
10 g mletých pekanových ořechů
20 g vanilkového pudinku
100 ml vody
50 ml mléka
20 g medu
5 g agaru

Mlsat se dá i zdravě! Máte-li rádi oříšky, vyzkoušejte tento ořechový dort plný bílkovin.  Na 1/4 dortu: 30 g B/ 45 g S/ 13 g T.

Banán, tvaroh a bílky rozmixujeme na kaši. Přidáme další ingredience, vzniklé těsto důkladně promícháme, dosladíme a přilejeme trochu vody.

Směs dáme na velký plech a pečeme 25 minut na 180 °C. 

Smícháme ricottu s tvarohem, medem a sladidlem. Ve vodě a mléce uvaříme pudink, který přidáme do krému. Postupně přimícháme protein a oříšky. Agar povaříme ve vodě a poté ho přimícháme také do krému. Začneme vrstvit korpus (korpus, krém, korpus, krém...). Hotový dortík posypeme oříšky a necháme ztuhnout do druhého dne v lednici! 

"love nature, love yourself"