• Natu.cz
  • >
  • Zdravé medové perníčky

Zdravé medové perníčky

Postup

Do rozehřátého medu zapracujeme přes síto prosátou žitnou a špaldovou mouku, je klidně možné zapracovat pomocí kuchyňského robota. Po vychladnutí přidáme zbylé ingredience a zpracujeme těsto. Je důležité počkat do vychladnutí, aby nezačala jedlá soda a prášek do pečiva pracovat. Těsto zabalíme do fólie a dáme ho nejlépe přes noc uležet do lednice.

Na vále, který je posypaný moučkou, rozválíme těsto ihned po vyndání z lednice. Má tendenci se hodně lepit, takže čím rychleji tím lépe.

Z těsta cca 3 mm vykrajujeme libovolné tvary, které hned pokládáme na plech vyložený pečícím papírem s dostatečnou vzdáleností. Doporučujeme mít misku s teplou vodou a formičky i ruce do ní občas namočit. Předejdete tak zalepení rukou i formiček.

Pečeme na 160°C 10–15 min dle velikosti tvarů. Perníčky na fotce jsou pečené 10 minut.

Zdobení

Smícháme dohladka moučkový březový cukr s bílkem a s lžičkou citronu a ihned zdobíme dle vlastní fantazie. Já jsem použila na zdobení jehlu, kterou jsem namáčela do vzniklé cukrové směsi. Cukrová směs zaschne na perníčkách do 15 minut.

                                                                "love nature, love yourself"

Natu svět

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.
Probíhá odeslání objednávky...