ZDRAVÉ LINECKÉ CUKROVÍ

ZDRAVÉ LINECKÉ CUKROVÍ

V tomto receptu na linecké cukroví je nahrazena ještě část mouky a část tuku mandlemi, které dodají těsto báječnou konzistenci, chuť, vůni, prostě ho doladí k dokonalosti nejen po chuťově stránce, ale i s těstem se pracuje velmi dobře. Není nutno neustále poprašovat vál hromadou mouky, stačí jen jednou a zlehka.

Nejprve opražte mandle v předehřáté troubě na 160 °C cca 10 minut dorůžova, nechte vychladnout a namelte nebo umixujte na mouku. Následně vypracujte všechny ingredience dohromady. Těsto následně zabalte do potravinářské folie a nechte odpočinout v lednici aspoň hodinu nebo přes noc. Po vyndání z lednice nechte znovu těsto chvíli při pokojové teplotě, aby bylo poddajné. Na lehce poprášené vále rozválejte těsto a vykrajujte tvary střídavě jedno s otvorem jedno bez. Pokládejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte 6 minut na 180  °C. Po vychladnutí promažte marmeládou dle chuti, nejlepší jsou domácí, třeba šípková.

TIP! Pokud již chápete škodlivost bílého cukru, jistě se vám s ním nebude chtít zaprašovat linecké cukroví. Před slepením koleček tedy přes sítko místo cukru posypte mandlový protein. Výsledek vypadá skvěle a navíc obohatíte linecké cukroví o spektrum bílkovin.

                                                                        "love nature, love yourself"       

NATU

NATU

Vymýšlíme pro vás recepty, které jsou rychlé na přípravu, zdravé, skvěle zasytí a navíc v nich můžete pohodlně využít naše ingredience. Nemusíte si už lámat hlavu s tím, jak se začít zdravě stravovat, pomůžeme Vám. Stačí pár chvil a skvělé hlavní jídlo, snídaně nebo dezert je na světe. Inspirujte se s námi.

Další recepty autorky

Natu svět

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.
Probíhá odeslání objednávky...