• Natu.cz
  • >
  • Blog
  • >
  • Vše, co byste měli vědět o kokosovém nádobí

Vše, co byste měli vědět o kokosovém nádobí

Vše, co byste měli vědět o kokosovém nádobí

Začneme tím, že si řekneme 4 důvody, proč kokosové nádobí vůbec používat: 

1. JE EKOLOGICKÉ

Na výrobu jedné kokosové misky je spotřebován jeden kokos, jehož skořápka byla určena k vyhození a následnému spálení. To ovšem rozhodně není zero waste a navíc to přispívá ke znečišťování ovzduší, a proto používáním kokosových misek můžete přispět k ochraně naší planety!

 

2. JEDNODUŠE SE ČISTÍ

Kokosové nádobí se sice nesmí dávat do myčky, avšak jeho čištění už nemůže být jednodušší! Po každém použití ho stačí jen omýt vlažnou vodou a následně důkladně vysušit. A pokud chcete, aby si zachovalo prvotřídní kvalitu co nejdéle, jednou za čas ho ošetřete naším panenským kokosovým olejem.

 

3. MÁ ŠIROKÉ VYUŽITÍ

Sladké kuličky, barevná smoothie, výživné saláty... do kokosových misek si můžete připravit cokoli máte rádi. A zaručuji vám, že si na svém oblíbeném jídle pochutnáte ještě mnohem víc -  vždyť přeci jíme i očima! Navíc vás jejich exotický vzhled určitě namotivuje k tomu sáhnout spíš po nějakých svěžích ingrediencích, a tak si přirozeně připravíte zdravý pokrm.

Tipy na recepty do kokosových misek:

Raw kuličky

Super green smoothie bowl

Superfood kaše s acerolou a se zázvorem

4. VYPADÁ SKVĚLE NA FOTKÁCH

A na závěr možná to nejdůležitější – ať už si totiž do kokosové misky připravíte cokoliv, bude to na fotce vypadat naprosto neodolatelně! 

 

Z JAKÝCH PRODUKTŮ SI MŮŽETE VYBRAT?

Kokosová miska – Naše kokosové misky jsou 100% přírodní, ekologické a neobsahují žádné chemické látky. Původem jsou z Vietnamu, kde jsou vyráběny ručně, rozřezány, čištěny, broušeny a leštěny panenským kokosovým olejem. Jejich průměr je okolo 11-12 cm, výška 6,5 cm a objem přibližně 500 ml. Každá miska je ovšem unikát, liší se svým tvarem, velikostí, barvou i strukturou. Na výběr pro vás máme ze čtyř variant - zelená, bílá, růžová nebo přírodní a všechny s logem NATU.

Kokosová lžíce/ nůž/ vidlička – Kokosová lžíce, nůž i vidlička jsou zdravotně nezávadné a neobsahují žádné chemické ani toxické látky. Nejsou lakované, ale pouze ošetřené a naleštěné včelím voskem. Každý kus je díky ruční výrobě originál a na rukojeti je zdoben logem NATU.

Kokosová lžička – Kokosová lžička je také 100% přírodní, neobsahuje žádné chemikálie a je vyráběna ručně z reálných kokosových skořápek, které jsou broušeny. Je leštěna panenským kokosovým olejem a průměrně je dlouhá cca 11 cm.

Kokosové jídelní hůlky – Kokosové jídelní hůlky jsou leštěny pouze včelím voskem a mají délku přibližně 24,5 cm. Jsou recyklovatelné a pokud milujete asijskou kuchyni, rozhodně vám v domácnosti nesmí chybět.

 

NA CO SI DÁT POZOR?

Kokosové nádobí je 100% přírodní, a proto je náchylné k prasknutí, pokud se s ním nezachází správně. Kokosové misky jsou vhodné především k servírování studených jídel, při servírování teplých pokrmů buďte opatrní a misku raději nejdřív propláchněte teplou vodou. Extrémním teplotám by se ovšem nemělo vystavovat žádné kokosové nádobí, proto ho nedávejte do trouby/ mikrovlnné trouby ani do ledničky či mrazáku.

 

                                                                                                          "love nature, love yourself"       

Tereza Šlancarová

Tereza Šlancarová

Jmenuji se Tereza Šlancarová a jsem dvacetiletá studentka Univerzity Karlovy. Ke zdravému životnímu stylu jsem se dostala přibližně před 5 lety, kdy jsem začala pravidelně cvičit, a také vymýšlet své první recepty. Proto jsem si před 2 lety založila Instagram @terezas_diary a následně i blog www.terezasdiary.com, kde své recepty & rady ohledně zdravého životního stylu sdílím i s ostatními. Zároveň jsem veganka, a proto se snažím ukázat, že zdravá veganská jídla mohou být chutná a že se dají vymyslet opravdu zajímavé recepty! Kromě vymýšlení receptů, vaření, focení a psaní článků zbožňuji také sport - pravidelně chodím do posilovny, jsem certifikovaný instruktor jógy a minulý rok jsem běžela půlmaraton. Ve volném čase se zajímám o filosofii, ráda čtu nebo poslouchám podcasty o zdravém životním stylu a veganství.

Další recepty autorky

Natu svět

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.
Probíhá odeslání objednávky...