Veganská zelňačka s červenou čočkou

Veganská zelňačka s červenou čočkou

Postup

Kysané zelí začněte vařit ve vodě s bobkovými listy. Ve vedlejším hrnci nechte zesklovatět cibulku na olivovém oleji. Po chvilce přidejte papriku a kmín. Přidejte brambory, vločky, propláchnutou červenou čočku, pár sušených švestek a zalijte 1,5 litrem zeleninového vývaru.

Dosolte podle chuti a vařte cca 20 minut zelí i polévku. Po dvaceti minutách přidejte zelí i s vodou a nechte probublat. Servírujeme buď takto připravené nebo dochucené smetanou.

Obě verze jsou výborné!                           

Věděli jste že?

Kysané zelí díky obsahu vitamínu B9, B12 a cholinu působí pozitivně na naší psychiku. Cholin je velmi důležitý pro vznik acetylcholinu důležitého neuropřenašeče zodpovědného za paměťové a jazykové funkce, vzpomínky, logické myšlení a inteligenci.    

                                                                                                                                        "love nature, love yourself"

NATU

NATU

Vymýšlíme pro vás recepty, které jsou rychlé na přípravu, zdravé, skvěle zasytí a navíc v nich můžete pohodlně využít naše ingredience. Nemusíte si už lámat hlavu s tím, jak se začít zdravě stravovat, pomůžeme Vám. Stačí pár chvil a skvělé hlavní jídlo, snídaně nebo dezert je na světe. Inspirujte se s námi.

Další recepty autorky

Natu svět

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.
Probíhá odeslání objednávky...