Postup
Kysané zelí začněte vařit ve vodě s bobkovými listy. Ve vedlejším hrnci nechte zesklovatět cibulku na olivovém oleji. Po chvilce přidejte papriku a kmín. Přidejte brambory, vločky, propláchnutou červenou čočku, pár sušených švestek a zalijte 1,5 litrem zeleninového vývaru.
Dosolte podle chuti a vařte cca 20 minut zelí i polévku. Po dvaceti minutách přidejte zelí i s vodou a nechte probublat. Servírujeme buď takto připravené nebo dochucené smetanou.
Obě verze jsou výborné!
Věděli jste že?
Kysané zelí díky obsahu vitamínu B9, B12 a cholinu působí pozitivně na naší psychiku. Cholin je velmi důležitý pro vznik acetylcholinu důležitého neuropřenašeče zodpovědného za paměťové a jazykové funkce, vzpomínky, logické myšlení a inteligenci.
"love nature, love yourself"