Vanilkové rohlíčky z pohankové mouky

Co budete potřebovat

  • Vanilkové rohlíčky neodmyslitelně patří k Vánocům a podtrhují úžasnou vánoční atmosféru po všech stránkách. Jejich vůně a chuť jsou tak specifické, že se řadí mezi nejoblíbenější  vánoční cukroví. V základních receptech na vanilkové rohlíčky se používá hromada bílého cukru a mouky. My jsme se vám letos rozhodli představit mnohem snesitelnější variantu, na které si můžete pochutnávat bez jakýchkoliv výčitek! Tajemstvím je březový moučkový cukr neboli xylitol, který je vhodný i pro diabetiky! Místo klasické pšeničné mouky jsme v receptu nahradili mouku 100% pohankovou mouku.

  • 280 g pohankové mouky
  • 200 g kvalitního másla pokojové teploty
  • 80 g březového cukru moučka + extra na obalení
  • 120 g mletých lískových ořechů
  • 1 sáček vanilkového cukru

Postup:

Všechny ingredience zpracujeme a vytvoříme hmotu, ze které tvoříme rohlíčky, které pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 160°C 15 minut. Krátce po upečení rohlíčky obalujeme v xylitolu a skládáme do krabice na cukroví. 

Těsto doporučujeme nechat uležet přes noc v lednici, ale není to nutností. Z použitého množství surovin připravíte 3 plechy rohlíčků práce vám zabere 40 minut.

"love nature, love yourself"

NATU

NATU

Vymýšlíme pro vás recepty, které jsou rychlé na přípravu, zdravé, skvěle zasytí a navíc v nich můžete pohodlně využít naše ingredience. Nemusíte si už lámat hlavu s tím, jak se začít zdravě stravovat, pomůžeme Vám. Stačí pár chvil a skvělé hlavní jídlo, snídaně nebo dezert je na světe. Inspirujte se s námi.

Další recepty autorky

Natu svět

Realizace e-shopu TAH reklamní agentura, s.r.o.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.
Probíhá odeslání objednávky...