Dárek k nákupu nad 500 Kč - coffee shot dle vašeho výběru! Akce platí pouze 25. května.

PROTEINOVÉ KYTIČKY S KAROBEM

Co budete potřebovat

  • Vánoční cukroví nemusí nutně znamenat hromadu bílého cukru a mouky. Vyzkoušejte nahradit bílý cukr přírodními sladidly a bílou mouku nějakou zdravější verzí. Vyzkoušejte při pečení cukroví mandlový protein, získáte tak odlehčenou verzi a chuťově snad mnohem lepší než otřelou klasiku.

  • 200 g špaldové mouky
  • 50 g karobu 
  • 50 g mandlového proteinu
  • 1 čl prášku do pečiva
  • 1 čl skořice
  • 180 g změklého kvalitního másla
  • 100 g sirupu (datlový, agáve, rýžový)
  • 100 g arašídů
  • 150 g datlí (ne medjool)
  • 1 pl pomerančové šťávy
  • 80 g arašídového krému na promazání

Arašídy dejte do předehřáté trouby na 150 °C 10–15 minut a následně je rozemelte nebo rozmixujte na mouku.

Sušené datle nakrájejte na velmi malé kousky. Následně všechny ingredience rukama smíchejte dohromady než vám vznikne těsto.

Dejte ho minimálně na hodinu až týden odpočinout do lednice. Po vyjmutí těsto nechte chvíli při pokojové teplotě a následně zpracujete na válu.

Válejte těsto přes potravinovou folii, velmi dobře se s ním pracuje a nelepí se. Vykrajujte kytičky a pokládejte na plech.

Pečte každý plech na 180 °C 10 minut.

Kytičky můžete promazat a slepit arašídovým krémem pro vyšší obsah bílkovin.

   

"love nature, love yourself"       

NATU

NATU

Vymýšlíme pro vás recepty, které jsou rychlé na přípravu, zdravé, skvěle zasytí a navíc v nich můžete pohodlně využít naše ingredience. Nemusíte si už lámat hlavu s tím, jak se začít zdravě stravovat, pomůžeme Vám. Stačí pár chvil a skvělé hlavní jídlo, snídaně nebo dezert je na světe. Inspirujte se s námi.

Další recepty autorky

Natu svět

Realizace e-shopu TAH reklamní agentura, s.r.o.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.
Probíhá odeslání objednávky...