Dárek k nákupu nad 500 Kč - coffee shot dle vašeho výběru! Akce platí pouze 25. května.

Pomerančový chlebík z čirokové mouky

Co budete potřebovat

  • Vláčný, nadýchaný, voňavý a navíc zdravý chlebíček si můžete dopřát pokud se nebojíte experimentovat při pečení s moukami. Čiroková mouka vyniká obsahem bílkovin, vitamínů a minerálních látek, které přispívají k dobré duševní i fyzické kondici. Navíc skvěle chutná!

  • 2 vejce
  • vymačkaná šťáva (i s dužinou) z jednoho pomeranče
  • 1 rozmačkaný banán
  • 20–30 g medu/rýžového sirupu, případně jiného sladila podle chuti!
  • 20 g kokosové mouky
  • 100 g špaldové mouky
  • 50 g mandlové mouky
  • 40 g čirokové mouky 
  • lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 2 lžíce nepraženého kakaa
  • 100 ml mléka na doředění

Suroviny

Předehřejte si troubu na 175°C.


V jedné míse vyšlehejte sníh z bílků, v druhé smíchejte pomerančovou šťávu, med, žloutky a rozmačkaný banán.


Ve třetí míse smíchejte všechny mouky, prášek do pečiva a špetku soli.


Sypkou směs opatrně přimíchejte k mokré směsi, důkladně promíchejte a opatrně za pomocí stěrky přidejte sníh.


Těsto rozdělte na dvě části – do jedné z nich opatrně přimíchejte kakao.

Do formy (např. na biskupský chlebíček) vyložené pečícím papírem střídavě vlévejte připravené těsta a celý chlebík pečeme asi 40 minut.


"love nature, love yourself"

Ažlběta Rohová

Ažlběta Rohová

Jmenuji se Betty, jsem studentkou zubního lékařství v Olomouci a mimo to, že svou školu nadevše zbožňuji a plním si tak svůj sen, jsem neskutečně posedlá vařením a focením. A to především všeho, co se tváří zdravě!

 

Můj blok My Healthy Moment vznikl zejména proto, aby nevěřícím lidem ukázala, že zdravě žít nemusí být v žádném případě nudné, ale naopak kouzelně zábavné. 

Další recepty autorky

Natu svět

Realizace e-shopu TAH reklamní agentura, s.r.o.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.
Probíhá odeslání objednávky...