Poke s arašídovo-kokosovou omáčkou

Co budete potřebovat

  • Také se vám stává, že v létě nemáte chuť na husté omáčky a celkově teplá jídla?Máme tu pro Vás troch u inspirace na lehký a nutričně vyvážený oběd.

  • rýže basmati pro 2 osoby
  • 4 ks mrkve
  • 1/4 dýně hokkaido
  • 1 malá plechovka hrášku
  • 1 cibule
  • 1 balení tofu
  • Koření
  • 1 lžíce kurkumy
  • 1 lžíce bazalky
  • 1 lžíce oregána
  • 1 lžíce grilovacího koření
  • 4 lžíce arašídového crunchy krému
  • 1/2 hrnku kokosového mléka
  • 3 lžíce uvařené cizrny (doporučujeme si cizrnu den předem namočit ve vodě)
  • sezam na posypání
  • sójová omáčka podle chuti

Postup

Nejdříve dejte vařit rýži a cizrnu, kterou jste nechali přes noc nasáknout vodou. Rýži můžete připravit v rýžovaru či jinak, jak jste zvyklí (my zvolili rýžovar).

Mezitím si dáme rozehřát troubu na 200 °C a nakrájíme si tofu a zeleninu, která se bude péct.

Dýni nakrájíme na kostičky a mrkev na kolečka. Dáme je na jednu polovinu plechu vyloženého pečícím papírem a promícháme je s kurkumou a bazalkou.

Vložíme zeleninu do trouby na cca 15 minut a necháme ji péct.

Mezitím, co se nám zelenina bude péct, nakrájíme si tofu na kostičky a cibuli na půlměsíčky. Dáme je na druhou polovinu plechu a promícháme s gyros kořením, oregánem a trochu s olivovým olejem. Nakonec už jen plech dáme znovu do trouby a počkáme dokud se ingredience nedopečou (nám to trvalo dalších cca  20 minut).

Doba pečení ale zcela určitě záleží na vaší troubě - raději hlídat! 

Poté si už jen připravíme arašídovou omáčku a zbytek zeleniny. Hrášek opláchneme pod vodou a arašídovou omáčku připravíme tak, že do mixéru dáme 2 lžíce arašídového crunchy krému spolu s 1/2 hrnku kokosového mléka a pořádně rozmixujeme. Nám se konzistence zdála moc hustá, a proto jsme navíc přidali 2 lžíce vody.

Až budete mít všechno hotové, můžete podávat. Na dochucení polejeme sójovou omáčkou a posypeme sezamem dle libosti.

 

"love nature, love yourself"      

Taste our life

Taste our life

Naše jména jsou Barbora Millerová a Jakub Procházka. Na instagramu vystupujeme pod přezdívkou @taste_our_life, kde sdílíme recepty, úryvky ze sportu, myšlenky a cestování. Naše společná cesta se začala psát  před necelými dvěma lety v Salzburku. Jsme mladý pár nadšený do zdravého životního stylu, společného vaření a cvičení. Mezi naše záliby patří také akrojóga, cestování a objevování nových míst.

Barča studuje 4.ročník všeobecného gymnázia v Praze, pracuje v Delmartu, odmalinka prohání soupeře na tenisovém kurtu, baví ji latinsko-americké tance, hraje na klavír, provozuje jógu a každý den cvičí s vlastní vahou. 

 Kuba chodí do druhého ročníku na UK FTVS. Pět let pracuje jako trenér akrobacie, 10let se věnuje Parkouru. Provozuje horolezení, plavání a snaží se komplexně zlepšovat v co nejvíce sportech. 

Chceme motivovat, inspirovat a hlavně ukázat, že každý je něčím výjimečný a nemusí se bát tu originalitu dostat na povrch. :)

 

Další recepty autora
Realizace e-shopu TAH reklamní agentura, s.r.o.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.
Probíhá odeslání objednávky...