POHODOVÝ CUKETOVÝ PERNÍK S KAROBEM

Co budete potřebovat

  • Proč pohodový? Protože v čokoládě je ashwagandha, ayurvédská bylina, která podporuje duševní pohodu a psychiku. V perníku je místo kakaa prášek z lusků karobu, který nejen skvěle chutná, ale navozuje pocit sytosti a podporuje hubnutí. Díky cuketě a nastrouhanému jablku je perník krásně vláčný a měkký.

  • Ingredience na perník
  • 250 g špaldové mouky
  • 50 g kokosového cukru
  • 1 kypřící prášek do perníku (5 g)
  • 1 lžička skořice
  • 30 g karobu
  • 1/2 čl himalájské soli
  • 250 g nastrouhané cukety
  • 80 g na jemno nastrouhaných jablek
  • 2 vejce
  • 300 ml rostlinného mléka
  • Ingredience na závěr
  • 10 g ashwagandy
  • 100 g kvalitní čokolády
  • 15 g kokosového oleje
  • 30 g strouhaného kokosu

Postup

  1. Smíchejte dohromady mouku, kokosový cukr, karob, skořici, kypřící prášek, sůl.

  2. V druhé míse smíchejte cuketu, jablka, vejce, rostlinné mléko.

  3. Přidejte druhou směs k první a promíchejte kuchyňským robotem.

  4. Pečte 30 minut na 160 °C.

 

Příprava čokolády

Ve vodní lázni nechte rozehřát čokoládu s kokosovým olejem. Poté přimíchejte ashwagandhu, rozetřete čokoládu po perníku a posypte rovnoměrně strouhaným kokosem. Ideálně nechte čokoládu ztuhnout v lednici po vychladnutí perníku.

 

"love nature, love yourself"               

NATU

NATU

Vymýšlíme pro vás recepty, které jsou rychlé na přípravu, zdravé, skvěle zasytí a navíc v nich můžete pohodlně využít naše ingredience. Nemusíte si už lámat hlavu s tím, jak se začít zdravě stravovat, pomůžeme Vám. Stačí pár chvil a skvělé hlavní jídlo, snídaně nebo dezert je na světe. Inspirujte se s námi.

Další recepty autorky

Natu svět

Realizace e-shopu TAH reklamní agentura, s.r.o.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.
Probíhá odeslání objednávky...