Dárek k nákupu nad 500 Kč - coffee shot dle vašeho výběru! Akce platí pouze 25. května.

PODZIMNÍ DÝŇOVÝ DORT

PODZIMNÍ DÝŇOVÝ DORT

Postup

Nejprve si připravíme dýňové pyré - dýni Hokkaido si rozkrojíme, zbavíme semínek a do měkka uvaříme.

Ručním mixérem si uvařenou dýni umixujeme a pyré máme hotové. 6 polévkových lžic pyré si smícháme s 4 nastrouhanými jablky, datlemi, rozpuštěným ghí a vajíčky, tyčovým mixérem z těchto ingrediencí vytvoříme jednolitou hmotu. Následně ručně přimícháme všechny sypké ingredience - kokosovou mouku, namleté vlašské ořechy, skořici, zázvor a vanilku.

Těsto nalijeme do dortové formy o průměru 20–22 cm a pečeme na 170 °C 35–40 minut.

Vychladlý korpus pomažeme mascarpone a navrch dáme směs s jablky, kterou si připravíme následovně. Jablka zbavíme jádřince a i se slupkou nakrájíme na malé kostičky. Na pánvičce si rozehřejeme 1 pl ghí a jablka orestujeme. Na pánev přidáme dýňové pyré, skořici, zázvor a dvě hrsti pekanových ořechů, což společně necháme dusit pod pokličkou cca 12 - 15 minut.

Všechny chutě se krásně spojí. 

Směs nanášíme až vychladne, navrch můžeme ještě naskládat pekanové ořechy, fíky.

 

                                                                                        "love nature, love yourself"       

Karolína Nováková

Karolína Nováková

Zdravý životní styl ve všech podobách je něco, čemu už několik let věnuji maximum svého času. Výživové poradenství a řešení nejen váhy, ale i zdravotních problémů se stalo mou prací, kterou nadevše miluji a jídlu ve spojení se zdravím 100% důvěřuji. Zdravé vaření či pečení je u mě na denním pořádku a těší mě ukazovat druhým, že zdravé jídlo není v žádném případě jen rýže s masem, brokolice s brokolicí a obrovská nuda.

Další recepty autorky

Natu svět

Realizace e-shopu TAH reklamní agentura, s.r.o.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.
Probíhá odeslání objednávky...