PEKANOVÉ KARAMELKY

Co budete potřebovat

  • 15 medjool datlí (namočených přes noc)
  • půl hrnku pekanových ořechů
  • 1 lžíce vody, ve které byly namočené datle
  • 3 lžíce ghí
  • špetka himalájské soli
  • 1 hrnek 100 % nebo vysokoprocentní čokolády
  • 1 lžička kokosového oleje

Přemýšlela jsem, jak tyhle kuličky pojmenovat. No a jelikož mi chutí připomínají karamel, tak jsem je pojmenovala karamelky. Jsou fakt výborné a kamarád mi nevěřil, že tam jsou datle, protože nechutnají jako ty klasické raw tyčinky/kuličky. Doporučuju je zkusit, jsou fakt vynikající!

 

Datle si namočte přes noc nebo alespoň na pár hodin do vody. Pokud nestíháte, zalejte datle horkou vodou a nechte hodinu namáčet. Poté datle dejte do mixéru, přidejte pekanové ořechy, lžíci vody, ve které byly datle namočené, 3 lžíce rozpuštěného ghí a špetku soli.

Vše promixujte do hladké hmoty. Tu pak dejte aspoň na 20 minut do lednice, aby ztuhla.

Mezitím si připravte polevu - 100% čokoládu rozpusťte spolu se lžičkou kokosového oleje na mírném plameni.

Z hmoty vytvarujte kuličky, které polévejte polevou a dejte na pečící papír. Ozdobte kouskem pekanu a dejte přes noc do lednice ztuhout.

 

"love nature, love yourself"     

Lenka Nývltová

Lenka Nývltová

Miluji kvalitní jídlo a vaření a proto jsem se rozhodla založit blog, kde se snažím lidi inspirovat ke zdravému životnímu stylu, sportu, ale i cestování. Chtěla bych, aby lidé jedli opravdové jídlo, které nám dala příroda a které nám dělá dobře, protože zdraví máme jen jedno a je jen na nás, jak s ním naložíme. Moje recepty proto lidem ukazují, že je možné žít bez lepku, cukru a zpracovaných potravin plnohodnotně a bez omezování.

Další recepty autorky

Natu svět

Realizace e-shopu TAH reklamní agentura, s.r.o.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.
Probíhá odeslání objednávky...