Využijte slevu 10% na naše bestsellery. Nabídka platí pouze do středy 14. dubna.

PEKANOVÉ KARAMELKY

Co budete potřebovat

  • 15 medjool datlí (namočených přes noc)
  • půl hrnku pekanových ořechů
  • 1 lžíce vody, ve které byly namočené datle
  • 3 lžíce ghí
  • špetka himalájské soli
  • 1 hrnek 100 % nebo vysokoprocentní čokolády
  • 1 lžička kokosového oleje

Přemýšlela jsem, jak tyhle kuličky pojmenovat. No a jelikož mi chutí připomínají karamel, tak jsem je pojmenovala karamelky. Jsou fakt výborné a kamarád mi nevěřil, že tam jsou datle, protože nechutnají jako ty klasické raw tyčinky/kuličky. Doporučuju je zkusit, jsou fakt vynikající!

 

Datle si namočte přes noc nebo alespoň na pár hodin do vody. Pokud nestíháte, zalejte datle horkou vodou a nechte hodinu namáčet. Poté datle dejte do mixéru, přidejte pekanové ořechy, lžíci vody, ve které byly datle namočené, 3 lžíce rozpuštěného ghí a špetku soli.

Vše promixujte do hladké hmoty. Tu pak dejte aspoň na 20 minut do lednice, aby ztuhla.

Mezitím si připravte polevu - 100% čokoládu rozpusťte spolu se lžičkou kokosového oleje na mírném plameni.

Z hmoty vytvarujte kuličky, které polévejte polevou a dejte na pečící papír. Ozdobte kouskem pekanu a dejte přes noc do lednice ztuhout.

 

"love nature, love yourself"     

NATU

NATU

Vymýšlíme pro vás recepty, které jsou rychlé na přípravu, zdravé, skvěle zasytí a navíc v nich můžete pohodlně využít naše ingredience. Nemusíte si už lámat hlavu s tím, jak se začít zdravě stravovat, pomůžeme Vám. Stačí pár chvil a skvělé hlavní jídlo, snídaně nebo dezert je na světe. Inspirujte se s námi.

Další recepty autora
Realizace e-shopu TAH reklamní agentura, s.r.o.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.
Probíhá odeslání objednávky...