Kombucha s exotickou příchutí acerola & zázvor je fermentovaná po dobu 10 dnů. Intenzivní chuť se svěžími ovocnými tóny. Vařená pouze v malých dávkách. Více informací

Kombucha acerola a zázvor BIO 315 ml

hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 1 hodnoceníPočet hvězdiček je 4 z 5
4.01 hodnocení

Kombucha s exotickou příchutí acerola & zázvor je fermentovaná po dobu 10 dnů. Intenzivní chuť se svěžími ovocnými tóny. Vařená pouze v malých dávkách. Více informací

Balení: 3.15 100 mlVýrobce: VIGO Kód produktu: 02.07.0082

BIO
Vegan
Bez laktózy
Skladem

59 Kč 18,73 Kč/100 ml

ks
Výrobce: VIGO
Kód: 02.07.0082

Kombucha je velmi zajímavý nápoj, který pochází z východní Asie. Základ tvoří slazený čaj (zelený nebo černý), do kterého se přidají kombuchové kultury a nechají působit po dobu 7 až 10 dnů. Délka procesu fermentace má vliv i na výslednou chuť. Čím delší, tím je chuť intenzivnější. Výsledkem je osvěžující lehce šumivý nápoj světle hnědé až zelené barvy, ale nepříliš sladký. Důvodem jsou kombuchové kultury, které během procesu fermentace spotřebují většinu cukru. 

Řada longbrew od VIGO se fermentuje po dobu 10 dní. Kombuchové kultury během té doby přemění původní čajový nálev ve vysoce probiotický, enzymatický nápoj se svěží říznou chutí. Acerola z amazonského deštného pralesa a zázvor z Indie kombuche dodává ovocnou lehce kořeněnou chuť.

Samotná kombucha (někdy nesprávně označena jako houba) je symbiotický útvar složený z octových bakterií a kvasinek. Přesný poměr jednotlivých bakterií je obchodní tajemství, ale můžeme vám prozradit, že ve VIGO kombuchách najdete kombinaci octových bakterií (zejména Gluconacetobacter a bakterie rodu Lactobacillus) a dále kvasinkové kultury (rod Saccharomyces). Kombucha má tvar šedo-hnědé gumovité placky. 

Ve východní Asii má kombucha velkou tradici. V Japonsku byla známá již 400 let po Kristu, v Číně se zase uctívala jako božský dar. V průběhu staletí doputoval přírodní osvěžující nápoj i k nám do Evropy.

Použití:

Nejlépe chutná ledově vychlazená. Před konzumací neprotřepávat. Drobný zákal není závadou výrobku. Po otevření skladujte v lednici a spotřebujte do 48 hodin.

TIP:

Krásný tvar lahve může posloužit i jako váza.

Kombucha je velmi zajímavý nápoj, který pochází z východní Asie. Základ tvoří slazený čaj (zelený nebo černý), do kterého se přidají kombuchové kultury a nechají působit po dobu 7 až 10 dnů. Délka procesu fermentace má vliv i na výslednou chuť. Čím…

Více informací
Výhody
  • BIO
  • vegan
  • s obsahem superpotravin
  • balena ve skle
Nutriční hodnoty jsou uvedeny na množství 100 ml
Energetická hodnota 88 kJ / 21 kcal
Tuky 0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 4,5 g
- z toho cukry 4,3 g
Bílkoviny 0 g
Sůl 0 g
Vlastnosti BIOVeganBez laktózy

Složení

Alergeny jsou vyznačeny tučně

filtrovaná voda, fermentovaný černý čaj (voda, glukóza*, černý čaj*, jablečný ocet*, kvasinkové kultury, bakterie mléčného kvašení), třtinový cukr*, oxid uhličitý, výtažek z okurky (0,13%), výtažek z koriandru (0,04%). *= z kontrolovaného ekologického zemědělství

Jak si vyrobit domácí kombuchu
Letní piknik s přáteli