Ořechové pasty jsou vlastně jen zpracované ořechy, v našem případě bez jakýchkoli přidaných cukrů, solí nebo jiných dochucovadel. Jsou nutričně bohatým zdrojem rostlinných tuků, zejména nenasycených mastných kyselin, které jsou pro tělo velmi důležité. Výběr tuků z denního příjmu by měl být orientován tímto směrem a větší část by měla být přijímána právě z rostlinných zdrojů.
Často se nás ptáte, k čemu jsou ořechové krémy dobré. Ač se to nezdá, mají tyto pasty nesčetné možností různých využití. Nejjednodušší je vychutnat si je jen tak na lžičce a uspokojit tak úplně každou buňku v těle. Ale opatrně, jedná se o velmi návykovou záležitost :-)
ZAEXPERIMENTUJTE SI:
kešu česnekový dresink
Smícháme dohromady:
50 g kešu krému
30 ml vody
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce agáve sirupu
1 lžička růžové himalájské soli
½ stroužku rozmělněného česneku
arašídová exotická omáčka
30 g arašídového krému
30 ml slunečnicového oleje
20 ml agáve sirupu
10 ml umeocta
10 ml sojové omáčky
10 ml citronové šťávy
mandlový pikantní dresink
30 g mandlového krému
15 ml octa
30 ml olivového oleje
podle chuti: chilli paprička, česnek, zázvor, koriandr
- zeleninové saláty
- pečená zelenina
- těstoviny
- bezlepkové nudle se zeleninou
- buddha bowls
- asijská kuchyně
- rýžové pokrmy
- luštěniny (fazole, cizrna, hrách, čočka)
"love nature, love yourself"