• Natu.cz
  • >
  • Blog
  • >
  • Nepodceňujte snídaně pro své nejmenší

Nepodceňujte snídaně pro své nejmenší

Nepodceňujte snídaně pro své nejmenší

Sůl a cukr pouze v malém množství

Sůl v dětském organismu představuje zátěž pro srdce a celý kardiovaskulární systém a v budoucnu může vyvolat problémy s vysokým krevním tlakem. Na cukr v potravě si pro změnu dítě vytvoří silný návyk, který se pak velmi těžko odbourává. Navíc se zvyšují rizika obezity a cukrovky.

 

Nejlepší energie z obilnin

Dítě potřebuje v poměru ke své váze třikrát více energie než dospělý. Energii by však mělo přijímat ze správných zdrojů, ideálně hned po ránu. Nezastupitelným zdrojem energie jsou sacharidy. Zdravá dětská snídaně by měla obsahovat především sacharidy bez přidané soli a jednoduchých cukrů. Jejich nejideálnějším zdrojem jsou obilniny.

 

Co tedy dát dětem k snídani?

Příkladem vhodné snídaně jsou pokrmy s vysokým obsahem obilnin. Ideální je například dětská řada Super müsli NATU DĚTEM, která je vyráběna ve čtyřech příchutích. Super müsli bylo inspirováno a testováno dětmi, takže uspokojí i ty nejnáročnější strávníky.

Základem směsí jsou lupínky vyrobené z přirozeně bezlepkových obilovin, které mají bohatý nutriční profil a jsou plné kvalitních rostlinných sacharidů a bílkovin. Díky vysokému obsahu vlákniny zasytí a komplexní sacharidy dodají energii na delší dobu. A jako bonus jsou vyrobeny pouze z přírodních ingrediencí bez přidaného bílého řepného cukru. Super müsli se hodí pro přípravu rychlé, výživné a jednoduché snídaně nebo svačiny. Stačí zalít jakýmkoliv mlékem nebo přidat do jogurtu.

Výhody

  •   bez lepku
  •   bez palmového oleje, umělých aromat a barviv
  •   vysoký obsah vlákniny 

                                             "love nature, love yourself"    

 

Eva Libigerová

Eva Libigerová

Od mala jsem vyrůstala v prostředí, kde se o jídle přemýšlelo, pěstovaly se klíčky, cvičila jóga a v ledničce jste nenašli nic extra nezdravého. Například takový salám jsem vyzkoušela až jako dospělá J. Říká se, že „odpíraného největší krajíc“, což můžu z vlastní zkušenosti potvrdit. Studentská léta na nejlevnějších blafech, smažácích a hranách proběhla a já se zpět k vyvážné stravě vrátila až s vlastními dětmi, kterým jsem chtěla dát dobré základy, jako jsem měla i já jako dítě.

Z filozofie NATU jsem nadšená. Lidé, kteří tvoří tým NATU, jsou velcí sympaťáci, práce je baví, a to se jednoznačně odráží i v samotných produktech. Je fajn pocit být u vývoje projektu, který dává smysl, má velký potenciál a může lidem ukázat, že má cenu přemýšlet nad tím, co jíme.

Další recepty autorky

Natu svět

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.
Probíhá odeslání objednávky...