Postup
Rozšlehejte vejce společně s kokosovým cukrem/xylitolem. V míse smíchejte mandlovou mouku/rozemleté mandle, sodu, vanilku, kůru z biocitronu a špetku soli. Poté do mandlové směsi vmíchejte vejce a rukama utvořte těsto. Pokud se příliš lepí, přidejte trochu mandlové mouky. Těsto dejte do lednice odpočinout alespoň na 2 hodiny (tento krok nepřeskakujte). Potom těsto rozválejte mezi dvěma pečícími papíry na placku tlustou cca 5 milimetrů. Vykrajujte požadované tvary a pečte na plechu vyloženém pečícím papírem cca 6 minut. (Ne)cukroví hlídejte, ať ho nepřepečete nebo dokonce nespálíte. Po vyndání plechu z trouby ihned přesuňte vykrájené kousky na talíř, tácek nebo prkénko. Nechte vychladnout a poté slepujte marmeládou nebo Natunetou. Uchovávejte v lednici.
Tip č.1: Pokud placku vyválíte tenčí než 5 mm, tak upravte (zkraťte) dobu pečení. Pokud linecké přepečete, bude křupavé a nebude tak dobré.
Tip č.2: Nepoužívejte na tento recept odtučněnou mandlovou mouku.
Dobrou chuť!
"love nature, love yourself"