Mandle plátky 100g

Mandle jsou jádra suchých plodů mandloně obecné a jsou bohaté na rostlinné tuky a vlákninu. Jemně nasekané plátky blanšírovaných mandlí se skvěle hodí nejen na zdobení a pečení sladkých pokrmů, sle i do salátů nebo do polévek.

Vegan Natural
Výrobce
Natu
Kód skladu
02.01.0014
Dostupnost
Není skladem
Poznámka
Datum spotřeby 28.2.2021
Výprodej
Mandle plátky 100g
Mandle plátky 100g

Mandle jsou jádra plodů stromu mandloně obecné, která je blízce příbuzná s broskvoní a meruňkou. Patří mezi skořápkové plody, stejně jako lískové oříšky nebo vlašské ořechy. Mezi největší producenty mandlí na světě patří Spojené státy americké (zejména Kalifornie), dále Austrálie a Evropa.

Loupané mandle neobsahují nahořklou slupku, proto jsou lépe stravitelné.

Mandle našly uplatnění i v kosmetickém průmyslu. Získává se z nich mandlový olej, který se přidává do pleťových a tělových krémů.

Body výhod

  • šetrně zbaveny nestravitelné slupky
  • zdroj bílkovin a vlákniny
  • široké spektrum využití v kuchyni

Využití  

Mandle mají tradiční využití při pečení sladkých moučníků, vánočního cukroví nebo makronek. V současnosti našly uplatnění v nejrůznějších paleo receptech. Díky jejich charakteristicky nasládlé vůni a chuti jsou hojně využívány při přípravě RAW dezertů.

TIPY  

  1. Snídaňové kaše: Přidejte pár mandlí do kaše v kombinaci s ovocem.
  2. Smoothies: Rozmixujte s banánem, přidejte kakaový prášek, med a máte krémové čokoládové smoothie, které ocení nejen vaše děti.
  3. Mandlové mléko: Rozmixujte dva hrnky teplé vody a hrnek mandlí výkonným mixérem. Vzniklý nápoj přeceďte. Mléko dochuťte kardamonem, šafránem, ghí a lžičkou medu. Zbylou drť můžete využít na přípravu palačinek, lívanců nebo jí použít na přípravu rozjasňující pleťové masky.
  4. Mandlové máslo: Rozmixujte mandle ve výkonném mixéru na jemno. Můžete přidat přírodní sladidla a špetku soli na dochucení.
  5. Pečení: Využijte namleté mandle jako součást těsta na pečení v nejrůznějších receptech.
  6. Dochucování jídel: Dochází vám inspirace jak dochutit pokrmy? Sáhněte po mandlích. Hodí se do sladkých i slaných jídel.
  7. Amlou: Rozmixujte mandle s arganovým olejem, medem a špetkou soli a získáte lahodnou marockou pomazánku!
  8. Marcipán
  9. Makronky: Tradiční francouzské makronky si připravíte jednoduše z vaječných bílků, mletých mandlí a cukru.
  10. Turrón: Připravte si z mandlí tradiční španělskou pochutinku.

Věděli jste, že?

Vědecké označení mandloně - amygdalos vznikl z asyrského názvu pro mandli ahmygdala a znamená “pěkný strom".

Složení: 100% plátky loupaných mandlí

 

Nutriční hodnoty jsou uvedeny na množství 100 g

  • Energetická hodnota
    2420 kJ / 579 kcal
  • Tuky
    50 g
  • - z toho nasycené mastné kyseliny
    3,8 g
  • Sacharidy
    21,5 g
  • - z toho cukry
    4,4 g
  • Vláknina
    12,5 g
  • Bílkoviny
    21 g
  • Sůl
    0 g
Realizace e-shopu TAH reklamní agentura, s.r.o.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.
Probíhá odeslání objednávky...