15% sleva na očistu těla zelenými potravinami. Akce platí od 22. do 28.2. nebo do vyprodání zásob.
Mandle jsou plodem mandloně obecné. Mají jemnou sladkou chuť a jsou zdrojem bílkovin a vlákniny. Mandle natural obsahují hnědou slupku, která jim propůjčuje jejich specifickou chuť.
Mandle jsou jádra plodů stromu mandloně obecné, která je blízce příbuzná s broskvoní a meruňkou. Patří mezi skořápkové plody, stejně jako lískové oříšky nebo vlašské ořechy. Mezi největší producenty mandlí na světě patří Spojené státy americké (zejména Kalifornie), dále Austrálie a Evropa.
Původem jsou mandle pravděpodobně z oblasti západní Asie, odkud se rozšířily do celého světa. Jsou nutričně velmi bohaté a proto jsou oblíbené nejen u sportovců. Mandle natural obsahují typickou hnědou slupku, která jim propůjčuje plnou chuť a navíc se v ní koncentrují prospěšné látky.
Mandle našly uplatnění i v kosmetickém průmyslu. Získává se z nich mandlový olej, který se přidává do pleťových a tělových krémů
Výhody:
zachována slupka
zdroj bílkovin a vlákniny
široké spektrum využití v (RAW) kuchyni
TIPY
Věděli jste, že?
Vědecké označení mandloně - amygdalos vznikl z asyrského názvu pro mandli ahmygdala a znamená “pěkný strom".
Země původu: Spojené státy americké
Složení: 100% jádra mandlí