Mandle natural 200g

Mandle jsou plodem mandloně obecné. Mají jemnou sladkou chuť a jsou zdrojem bílkovin a vlákniny. Mandle natural obsahují hnědou slupku, která jim propůjčuje jejich specifickou chuť.

Bez lepku Bez přidaného cukru Bez laktózy RAW Bez SO2 Natural Vegan
Výrobce
Natu
Kód skladu
02.01.0012
Dostupnost
skladem

Mandle jsou jádra plodů stromu mandloně obecné, která je blízce příbuzná s broskvoní a meruňkou. Patří mezi skořápkové plody, stejně jako lískové oříšky nebo vlašské ořechy. Mezi největší producenty mandlí na světě patří Spojené státy americké (zejména Kalifornie), dále Austrálie a Evropa. 

Původem jsou mandle pravděpodobně z oblasti západní Asie, odkud se rozšířily do celého světa. Jsou nutričně velmi bohaté a proto jsou oblíbené nejen u sportovců. Mandle natural obsahují typickou hnědou slupku, která jim propůjčuje plnou chuť a navíc se v ní koncentrují prospěšné látky.

Mandle našly uplatnění i v kosmetickém průmyslu. Získává se z nich mandlový olej, který se přidává do pleťových a tělových krémů

TIPY  

  1. Snídaňové kaše: Přidejte pár mandlí do kaše v kombinaci s ovocem.
  2. Smoothies: Rozmixujte s banánem, přidejte kakaový prášek, med a máte krémové čokoládové smoothie, které ocení nejen vaše děti.
  3. Mandlové mléko: Rozmixujte dva hrnky teplé vody a hrnek mandlí výkonným mixérem. Vzniklý nápoj přeceďte. Mléko dochuťte kardamonem, šafránem, ghí a lžičkou medu. Zbylou drť můžete využít na přípravu palačinek, lívanců nebo jí použít na přípravu rozjasňující pleťové masky.
  4. Mandlové máslo: Rozmixujte mandle ve výkonném mixéru na jemno. Můžete přidat přírodní sladidla a špetku soli na dochucení.
  5. Pečení: Využijte namleté mandle jako součást těsta na pečení v nejrůznějších receptech.
  6. Dochucování jídel: Dochází vám inspirace jak dochutit pokrmy? Sáhněte po mandlích. Hodí se do sladkých i slaných jídel.
  7. Amlou: Rozmixujte mandle s arganovým olejem, medem a špetkou soli a získáte lahodnou marockou pomazánku!
  8. Marcipán
  9. Makronky: Tradiční francouzské makronky si připravíte jednoduše z vaječných bílků, mletých mandlí a cukru.
  10. Turrón: Připravte si z mandlí tradiční španělskou pochutinku.

Věděli jste, že?

Vědecké označení mandloně - amygdalos vznikl z asyrského názvu pro mandli ahmygdala a znamená “pěkný strom".

Země původu: Spojené státy americké

Složení: 100% jádra mandlí

Nutriční hodnoty jsou uvedeny na množství 100 g

  • Energetická hodnota
    2422 kJ / 579 kcal
  • Tuky
    50 g
  • - z toho nasycené mastné kyseliny
    3,8 g
  • Sacharidy
    21,5 g
  • - z toho cukry
    4,4 g
  • Vláknina
    12,5 g
  • Bílkoviny
    21 g
  • Sůl
    0 g

Natu svět

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.
Probíhá odeslání objednávky...