Malinový banana bread

Malinový banana bread

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C a klasickou formu na biskupský chlebík vyložte pečícím papírem, nebo vymažte tenkou vrstvu másla a vysypte moukou.

  2. Po dobu 3 minut vyšlehejte dohladka máslo (pokojová teplota) s cukrem na střední stupeň.

  3. Postupně přidávejte vejce a šlehejte další minutu.

  4. Rozmačkané banány smíchané s jogurtem přimíchejte ke vzniklé směsi.

  5. Smíchejte všechny suché ingredience kromě malin a čokolády.

  6. Pomalu vmíchejte do připravené směsi z másla, cukru, vajec, banánů a jogurtu směs ze suchých ingrediencí.

  7. Nakonec šetrně přimíchejte maliny s kousky čokolády.

  8. Vzniklé těsto vlijte do formy na chlebík a pečte 55-60 minut.

Poznámka

Banány by měly být opravdu zralé, jsou pak plné lehce stravitelných cukrů a díky nim je banana bread krásně vláčný. Snažte se vybírat suroviny co nejčerstvější a nejkvalitnější z ověřených zdrojů zejména u zvířecích produktů.

Výživové hodnoty na 1 plátek (70 g):

172 kcal; bílkoviny 3 g; tuky 7 g; sacharidy 24 g; cukry 14 g      

                                                                                                        "love nature, love yourself"

NATU

NATU

Vymýšlíme pro vás recepty, které jsou rychlé na přípravu, zdravé, skvěle zasytí a navíc v nich můžete pohodlně využít naše ingredience. Nemusíte si už lámat hlavu s tím, jak se začít zdravě stravovat, pomůžeme Vám. Stačí pár chvil a skvělé hlavní jídlo, snídaně nebo dezert je na světe. Inspirujte se s námi.

Další recepty autorky

Natu svět

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.
Probíhá odeslání objednávky...