Postup
Troubu předehřejte na 180 °C a klasickou formu na biskupský chlebík vyložte pečícím papírem, nebo vymažte tenkou vrstvu másla a vysypte moukou.
Po dobu 3 minut vyšlehejte dohladka máslo (pokojová teplota) s cukrem na střední stupeň.
Postupně přidávejte vejce a šlehejte další minutu.
Rozmačkané banány smíchané s jogurtem přimíchejte ke vzniklé směsi.
Smíchejte všechny suché ingredience kromě malin a čokolády.
Pomalu vmíchejte do připravené směsi z másla, cukru, vajec, banánů a jogurtu směs ze suchých ingrediencí.
Nakonec šetrně přimíchejte maliny s kousky čokolády.
Vzniklé těsto vlijte do formy na chlebík a pečte 55-60 minut.
Poznámka
Banány by měly být opravdu zralé, jsou pak plné lehce stravitelných cukrů a díky nim je banana bread krásně vláčný. Snažte se vybírat suroviny co nejčerstvější a nejkvalitnější z ověřených zdrojů zejména u zvířecích produktů.
Výživové hodnoty na 1 plátek (70 g):
172 kcal; bílkoviny 3 g; tuky 7 g; sacharidy 24 g; cukry 14 g
"love nature, love yourself"