Lyofilizovaná švestka 20g

Mrazem sušená švestka si díky šetrnému zpracování lyofilizací uchovává většinu původních vlastností, jako je vůně, chuť, barva a obsah živin.

Bez lepku Bez přidaného cukru Bez laktózy Bez SO2 Vegan RAW Natural
Výrobce
Natu
Kód skladu
02.03.0036
Dostupnost
Není skladem

Lyofilizace je odborný název pro sušení potravin mrazem, díky čemuž se zachová výrazně větší množství živin než při klasickém sušení horkým vzduchem.

Švestka je plodem slivoně švestky, která je hojně rozšířena po celém mírném pásu severní polokoule. 

Mrazem sušené švestky jsou lehké, voňavé a krásně křupavé. Při kontaktu s vodou změknou a navrací se téměř do původního stavu. Sladkou chuť švestek si tak můžete dopřát po celý rok.

Použití  

Mrazem sušené švestky mají široké uplatnění:

  1. do kaší - krásně se hodí na dochucení a ozdobení snídaňové kaše třeba v kombinaci s mákem a se skořicí

  2. svačinka - samotné nebo v kombinaci s jiným mrazem sušeným ovocem mohou sloužit jako rychlá a výživná svačina

  3. pečení - švestky můžete přidat do těsta při pečení koláčů

  4. RAW dezerty - díky své povaze se hodí do RAW kuchyně

  5. prach z lyofilizovaných švestek můžete použít na zdobení

Věděli jste, že?

Švestky se pěstují v Evropě už od 5 století našeho letopočtu. Jejich původ je však datován mnohem dříve. Důkazem jsou pecky nalezené při archeologických vykopávkách z doby starého Říma.

Složení: 100% mrazem sušené švestky

Země původu: Srbsko

Nutriční hodnoty jsou uvedeny na množství 100 g

  • Energetická hodnota
    1618 kJ / 385 kcal
  • Tuky
    0,6 g
  • - z toho nasycené mastné kyseliny
    0,2 g
  • Sacharidy
    90 g
  • - z toho cukry
    61 g
  • Bílkoviny
    3,7 g
  • Sůl
    0 g

Natu svět

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.
Probíhá odeslání objednávky...