Kari z červené čočky

Co budete potřebovat

  • 4 stroužky utřeného česneku
  • 2 cm kousek nasekaného zázvoru
  • 2 pl kokosového oleje
  • 1 čl mletého kmínu
  • ½ čl mletého koriandru
  • 2 čl kari
  • 1 čl garam masala
  • ⅛ čl kajenského pepře
  • 250 g červené čočky v suchém stavu
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 plechovka nasekaných rajčat
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 3 lžíce mandlového krému
  • himalájská sůl
  • černý pepř
  • šťáva z půlky citronu
  • rýže basmati
  • koriandr nať
  • nasekané lehce pražené blanšírované mandle (3-5 minut na 190°C)

Indická jídla miluje snad každý, bohužel jsou však příliš tučná a plná cukru. Tohle indické kari z červené čočky je lehké a skvěle zasytí. Je plné rostlinných bílkovin díky červené čočce, krásně provoní celý byt a navodí příjemnou atmosféru.

 

Postup

  1. Na rozpáleném kokosovém oleji 2 minuty smažte česnek se zázvorem.

  2. Po 2 minutách přidejte všechno koření, nechte provonět.

  3. Přidejte propláchnutou červenou čočku, rajčata a zalijte zeleninovým vývarem.

  4. Po 20 minutách přidejte kokosové mléko, mandlový krém, dochuťte solí, pepřem a nechte vařit na mírném plameni cca 5 minut.

  5. Po dovaření vmíchejte šťávu z citronu.

 

"love nature, love yourself"

NATU

NATU

Vymýšlíme pro vás recepty, které jsou rychlé na přípravu, zdravé, skvěle zasytí a navíc v nich můžete pohodlně využít naše ingredience. Nemusíte si už lámat hlavu s tím, jak se začít zdravě stravovat, pomůžeme Vám. Stačí pár chvil a skvělé hlavní jídlo, snídaně nebo dezert je na světe. Inspirujte se s námi.

Další recepty autorky

Natu svět

Realizace e-shopu TAH reklamní agentura, s.r.o.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.
Probíhá odeslání objednávky...