JABLEČNÝ PERNÍK

Co budete potřebovat

  • 240 g mletých kešu
  • 1 kg jablek
  • 8 vajec
  • 800 g zakysané smetany
  • 12 pl kokosového oleje
  • 10 pl karobu
  • 7 čl perníkového koření
  • 6 čl skořice
  • špetka himalájské soli
  • volitelně: xylitol

Perník je díky jablkům krásně vláčný a přirozeně proslazený. Pro mlsné jazýčky můžete použít pro přislazení březový cukr neboli xylitol, který slouží jako zdravější náhrada klasického bílého cukru. Díky karobu má perník krásnou barvu, lahodnou chuť a navíc dokonale zasytí. 

 

Postup

Kešu ořechy si nameleme v hladkou mouku, přidáme ostatní sypké ingredience - karob, skořici, perníkové koření a špetku soli.

Vejce si ručním mixérem vyšleháme se zakysanou smetanou, přidáme rozehřátý kokosový olej a smíchané sypké ingredience.

Nakonec do těsta přimícháme nastrouhaná jablka, vše spolu důkladně promícháme a těsto nalijeme na plech vystlaným pečícím papírem.

Pečeme 45 minut na 170 °C.

"love nature, love yourself"         

Karolína Nováková

Karolína Nováková

Zdravý životní styl ve všech podobách je něco, čemu už několik let věnuji maximum svého času. Výživové poradenství a řešení nejen váhy, ale i zdravotních problémů se stalo mou prací, kterou nadevše miluji a jídlu ve spojení se zdravím 100% důvěřuji. Zdravé vaření či pečení je u mě na denním pořádku a těší mě ukazovat druhým, že zdravé jídlo není v žádném případě jen rýže s masem, brokolice s brokolicí a obrovská nuda.

Další recepty autorky

Natu svět

Realizace e-shopu TAH reklamní agentura, s.r.o.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.
Probíhá odeslání objednávky...