Jablečný jáhelník

Co budete potřebovat

  • 200 g propláchnutých jáhel
  • 750 ml mandlového mléka - možnost naředit vodou
  • 30 g medu
  • 420 g nahrubo nastrouhaných jablek
  • 10 g rozinek
  • 1 lžíce skořice
  • špetka himalájské soli

Jáhly se dnes právem vrací zpět do našich kuchyní. Jedná se o přirozeně bezlepkovou surovinu, která vzniká odstraněním svrchní slupky prosa setého. Mají významný podíl mikronutrientů, vynikají obsahem bílkovin a podle čínské medicíny mají prohřívací účinky. Jsou zásadité a velmi lehce stravitelné. Hodí se do redukčních jídelníčků, jsou vhodné pro děti a rekonvalescenty. Ať už jáhly běžně využíváte do receptů či nikoli, tento vynikající a jednoduchý recept zvládne opravdu každý.

 

Postup:

Jáhly vaříme na mírném plameni než získáme kašovitou konzistenci, trvá to přibližně 25 minut. Mezitím předehřejeme troubu na 180°C. Do hotové kaše vmícháme med a sůl.

Jablečnou směs získáme smícháním jablek, skořice a rozinek. Máslem vymažeme buďto malou koláčovou formu nebo čtvercovou formu 20x20 a následně vrstvíme jáhelník.

První vrstva je menší část kaše, druhá vrstva je jablečná směs a poslední je druhá část kaše. Vše uhladíme stěrkou a pečeme 45 minut dozlatova.

 

"love nature, love yourself"

NATU

NATU

Vymýšlíme pro vás recepty, které jsou rychlé na přípravu, zdravé, skvěle zasytí a navíc v nich můžete pohodlně využít naše ingredience. Nemusíte si už lámat hlavu s tím, jak se začít zdravě stravovat, pomůžeme Vám. Stačí pár chvil a skvělé hlavní jídlo, snídaně nebo dezert je na světe. Inspirujte se s námi.

Další recepty autora
Realizace e-shopu TAH reklamní agentura, s.r.o.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.
Probíhá odeslání objednávky...