Dárek k nákupu nad 500 Kč - coffee shot dle vašeho výběru! Akce platí pouze 25. května.

JABLEČNÝ CRUMBLE

Co budete potřebovat

  • Náplň:
  • 3 jablka
  • 1 lžíce kokosového cukru (pro variantu bez cukru lze vynechat)
  • 1 lžíce mletých mandlí
  • půl lžičky skořice
  • půl lžičky vanilky
  • Posypka:
  • 3/4 hrnku pekanových ořechů
  • 1/2 hrnku kokosových chipsů
  • 1/4 hrnku mletých mandlí
  • 1/4 lžičky skořice
  • 1-2 lžíce medu (lze nahradit kokosovým olejem)

Sezóna jablek je tu a jestli jich máte přebytek, tak vás určitě nadchne tento recept na jablečný paleo crumble. A pokud ho dáte do malých zapékacích mističek, můžete s ním pohostit třeba návštěvu :-)

 

Postup

Troubu si předehřejeme na 175 °C. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme a plátky. Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a rozmixujeme.

V misce jablka smícháme s kokosovým cukrem, mletými mandlemi, skořicí a vanilkou.

Poté tuto směs dáme do zapékací misky.

Připravíme si posypku: pořádně smícháme namleté pekanové ořechy s kokosovými chipsy, mletými mandlemi, skořicí a medem (popřípadě kokosovým olejem).

Posypeme jablka a dáme zapéct do trouby na 175 °C na cca 20 - 25 minut. Necháme vychladnout cca 15 minut a ihned podáváme.

Dobrou chuť!

"love nature, love yourself"      

Lenka Nývltová

Lenka Nývltová

Miluji kvalitní jídlo a vaření a proto jsem se rozhodla založit blog, kde se snažím lidi inspirovat ke zdravému životnímu stylu, sportu, ale i cestování. Chtěla bych, aby lidé jedli opravdové jídlo, které nám dala příroda a které nám dělá dobře, protože zdraví máme jen jedno a je jen na nás, jak s ním naložíme. Moje recepty proto lidem ukazují, že je možné žít bez lepku, cukru a zpracovaných potravin plnohodnotně a bez omezování.

Další recepty autorky

Natu svět

Realizace e-shopu TAH reklamní agentura, s.r.o.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.
Probíhá odeslání objednávky...