Od 22. 10. 2020 zůstávají prodejny NATU otevřené (Holešovice, Bystřice). Na prodejnách nadále funguje vyzvedávání objednávek z e-shopu. 

JABLEČNÝ CHLEBÍČEK

Co budete potřebovat

  • 1 a půl hrnku jablečného pyré
  • 4 vejce
  • půl hrnku kešu másla (může být i mandlové)
  • 1/4 hrnku kokosového oleje
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • půl hrnku kokosové mouky
  • 2 lžičky skořice
  • špetka muškátového květu
  • 1 lžička sody na pečení
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • špetka himalájské soli
  • 1 celé jablko
  • půl hrnku vlašských ořechů
  • sladidlo dle volby

Recepty ze sezónních, lokálních a kvalitních surovin jsou vždy nejlepší. Jablečný bez bílého cukru je toho důkazem. Navíc kombinace jablek, skořice a ořechů neodmyslitelně patří k podzimu, tak neváhejte a vyzkoušejte. 

 

Postup

Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky. Zalijeme vodou a dáme vařit do měkka, stačí cca 15 minut. Poté jablka rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré a necháme vychladnout.

Do větší misky si dáme jablečné pyré, vejce, kokosový olej, vanilkový extrakt a kešu máslo. Vše pořádně promícháme do hladkého těsta. Přidáme kokosovou mouku, skořici, sodu na pečení, kypřící prášek, sůl a muškátový květ. Opět promícháme, vznikne nám hustší těsto. Nakonec do těsta nastrouháme (či nakrájíme na kostičky) celé jablko a přidáme nasekané vlašské ořechy. Přendáme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme na 175 °C. cca 50-60 minut.

 

"love nature, love yourself"         

Lenka Nývltová

Lenka Nývltová

Miluji kvalitní jídlo a vaření a proto jsem se rozhodla založit blog, kde se snažím lidi inspirovat ke zdravému životnímu stylu, sportu, ale i cestování. Chtěla bych, aby lidé jedli opravdové jídlo, které nám dala příroda a které nám dělá dobře, protože zdraví máme jen jedno a je jen na nás, jak s ním naložíme. Moje recepty proto lidem ukazují, že je možné žít bez lepku, cukru a zpracovaných potravin plnohodnotně a bez omezování.

Další recepty autora
Realizace e-shopu TAH reklamní agentura, s.r.o.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.
Probíhá odeslání objednávky...