80% hrachový izolát ze žlutého hrachu je skvělým zdrojem bílkovin pro sportovce, vegany i vegetariány. Bílkoviny přispívají k růstu a udržení svalové hmoty a starají se o normální stav kostí. Kromě toho je hrachový protein bohatý na vlákninu, která podporuje trávení.
Obsahuje důležité vitamíny E a K. Vyniká vysokým obsahem vápníku, hořčíku a železa, které přispívají ke snížení míry vyčerpání. Neobsahuje lepek ani laktózu. Má dobrou vstřebatelnost a využitelnost (Biologická hodnota je 65).
Výroba hrachového proteinu:
Prášek 80% hrachového proteinu se získává mechanickým drcením žlutého hrachu a následnou izolací hrachové bílkoviny.
Hrachový protein mimo kvalitního spektra bílkovin obsahuje široké spektrum vitamínů a minerálních látek.
Hrachový protein a obsah vitamínů a minerálních látek:
hořčík (69 mg)
vápník (292 mg)
vitamín E (2,1 mg)
vitamín K (25,9 mg)
fosfor (910 mg)
zinek (45 mg)
měď (15 mg)
selen (1,3 mg)
železo (27 mg)
draslík (106 mg)
fosfor (910 mg)
Výhody
vhodný pro vegany a pro vegetariány
obsahuje všechny esenciální aminokyseliny včetně BCAA
25 g bílkovin v 1 dávce (30 g)
nízký obsah tuků 7 g
Využití
Dávkování je velmi individuální a je třeba zohlednit fyzickou aktivitu, obecná doporučení jsou 1–2 polévkové lžíce (15–30 g) denně.
Z jedné 30 g dávky dostanete 25 g bílkovin.
TIP: Hrachový protein rozmíchejte ve vodě nebo přidejte do koktejlů, zeleninových či ovocných nápojů, do polévek, salátů, pomazánek nebo omáček. Hodí se na pečení a své využití má také v RAW kuchyni.
Věděli jste že?
Hrachový protein má téměř srovnatelné nutriční hodnoty se syrovátkovým proteinem.
Země původu: Čína
Složení: 100% BIO žlutý hrách