Doražte za námi o víkendu do Plzně! První ročník Vegan food festivalu, na který si přivezeme naší novinku - Arašídový krém s čokoládou.

Flapjacky s čokoládovou polevou

Co budete potřebovat

  • 2 jablka
  • 3 čl skořice
  • 2 čl skořice
  • 1 pl medu
  • 100 g ovesných vloček
  • 100 g slunečnicových semínek
  • 1/2 tabulky hořké čokolády
  • troška sójového mléka
  • hrst mandlí
  • hrst kokosových chipsů

Srpen pomalu končí a s ním i teplé letní počasí. Proto jsme si pro Vás připravili recept na flapjacky, které vám ty upršené dny rozzáří! 

 

Nejdříve si připravíme všechny ingredience a to tak, že jablka nastrouháme, ovesné vločky rozmixujeme a slunečnicové semínka také rozmixujeme.

Poté si v misce promícháme semínka a ovesné vločky. Přimícháme jablka a nakonec chia semínka, skořici a med.

Vytvarujeme těsto a dáme ho do formy (nejlépe na chleba) vyložené pečícím papírem a necháme péct 20 minut v troubě na 180 °C. 

Mezitím si připravíme polevu, a to hořkou čokoládi. V horké lázni si v hrnci necháme rozpustit hořkou čokoládu spolu se sójovým mlékem.

Poté už jen vyndáme flapjacky z trouby, necháme je ve formě a polevu navrstvíme navrch flapjacků. Nakonec už jenom posypeme mandlemi a hořkou čokoládou, aby nám flapjacky pěkně křupaly!

Na video, jak připravit tento recept se můžete podívat zde.

 

"love nature, love yourself"      

Taste our life

Taste our life

Naše jména jsou Barbora Millerová a Jakub Procházka. Na instagramu vystupujeme pod přezdívkou @taste_our_life, kde sdílíme recepty, úryvky ze sportu, myšlenky a cestování. Naše společná cesta se začala psát  před necelými dvěma lety v Salzburku. Jsme mladý pár nadšený do zdravého životního stylu, společného vaření a cvičení. Mezi naše záliby patří také akrojóga, cestování a objevování nových míst.

Barča studuje 4.ročník všeobecného gymnázia v Praze, pracuje v Delmartu, odmalinka prohání soupeře na tenisovém kurtu, baví ji latinsko-americké tance, hraje na klavír, provozuje jógu a každý den cvičí s vlastní vahou. 

 Kuba chodí do druhého ročníku na UK FTVS. Pět let pracuje jako trenér akrobacie, 10let se věnuje Parkouru. Provozuje horolezení, plavání a snaží se komplexně zlepšovat v co nejvíce sportech. 

Chceme motivovat, inspirovat a hlavně ukázat, že každý je něčím výjimečný a nemusí se bát tu originalitu dostat na povrch. :)

 

Další recepty autora
Realizace e-shopu TAH reklamní agentura, s.r.o.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.
Probíhá odeslání objednávky...