Kakao plnotučné BIO RAW Peru 200g

Objevte pravou chuť kakaa ze vzácné odrůdy Chuncho, které se pěstuje výhradně v Peru. Nepražené v BIO kvalitě s vysokým obsahem kakaového másla. Více informací

Balení: 2 100 gVýrobce: NATU Kód produktu: 02.10.0093

BIO
Vegan
Bez lepku
Bez laktózy
Skladem
(Dodání do 2 dnů)

5,10 € 2,55 €/100 g

ks
BIO
Vegan
Bez lepku
Bez laktózy

Objevte pravou chuť kakaa ze vzácné odrůdy Chuncho, které se pěstuje výhradně v Peru. Nepražené v BIO kvalitě s vysokým obsahem kakaového másla. Více informací

Výrobce: NATU
Kód: 02.10.0093

Objevte prémiové kakao s příběhem. Pod úpatím majestátní hory Machu Picchu roste vzácná odrůda kakaových bobů zvaná Chuncho. Robustní kakaovníky, z nichž některé jsou staré více než 200 let, rostou v pralese v nadmořské výšce 1 200 metrů, což je pro pěstování kakaa velmi neobvyklé. Pro svoji ovocnou plnou chuť a aroma jsou Chuncho považovány za jedny z nejlepších peruánských kakaových bobů.

Z těchto prastarých kakaovníků vám nabízíme nealkalizované kakao v BIO kvalitě s obsahem kakaového másla až 24 %. Kakao odrůdy Chuncho má jedno z nejbohatších aroma na světě a získalo zlatou medaili v soutěži Chocolate Awards 2023. Vyznačuje se sladkými ovocnými tóny, které se postupně rozplývají a zanechávají lehkou bylinnou svěžest. 

Kakao je superpotravina, kterou snadno zařadíte do svého jídelníčku. Obsahuje celou řadu biologicky aktivních látek jako jsou flavonoidy a polyfenoly. 

Přínosy kakaa:

  • silný antioxidant - pomáhá chránit buňky před oxidativním stresem. 
  • dodá energii - kakao obsahuje látku zvanou theobromin, která na naše tělo působí podobně jako kofein, ale na rozdíl od něj nevzbuzuje závislost.
  • bohatý na zdravé rostlinné tuky a vlákninu.

Není kakao jako kakao. V obchodech se můžete setkat s velkým výběrem kakaových prášků. Níže najdete jejich základní rozdělení:

  • holandské kakao - alkalizované neboli chemicky upravené kakao, kdy se k němu přidává regulátor kyselosti uhličitan draselný. Kakao má výrazně tmavší barvu, chuťově nevýrazné. 
  • kakaový prášek se sníženým obsahem tuku - sem spadají kakaa, která neobsahují alespoň 20 % tuku (kakaového másla) v sušině. 
  • tepelně upravené kakao - vyrobené z pražených kakaových bobů.
  • přírodní kakao - nejvyšší kvalita. Má výrazně světlejší barvu a není chemicky zpracováno.

Použití: připravte si lahodný nápoj v kombinaci s mlékem nebo přidejte kakaový prášek do těsta na pečení, smoothie, krupicových a ovesných kaší.

Víte, jak se vyrábí kakaový prášek?

Zrod kakaového prášku začíná umletím kakaových bobů. Poté se ze směsi oddělí tuková složka, kterou známe jako kakaové máslo. Kakaová hmota se dále suší a nakonec se rozmělní na jemný prášek.

Objevte prémiové kakao s příběhem. Pod úpatím majestátní hory Machu Picchu roste vzácná odrůda kakaových bobů zvaná Chuncho. Robustní kakaovníky, z nichž některé jsou staré více než 200 let, rostou v pralese v nadmořské výšce 1 200 metrů, což je pro…

Více informací
Výhody
  • BIO kvalita
  • s vysokým obsahem kakaového másla (až 24 %)
  • vyrobené ze vzácné peruánské odrůdy Chuncho
  • nealkalizované a tepelně neupravené
Tip
Kakaový prášek můžete přidat do různých dezertů, smoothie, kaše nebo posypat na zmrzlinu.
Nutriční hodnoty jsou uvedeny na množství 100 g
Energetická hodnota 1522 kJ/493 kcal
Tuky 22,8 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 17 g
Sacharidy 42 g
- z toho cukry 1,8 g
Vláknina 20 g
Bílkoviny 18,8 g
Sůl 0,05 g
Vlastnosti BIOVeganBez lepkuBez laktózy

Složení

Alergeny jsou vyznačeny tučně

100 % BIO kakaový prášek

Velikonoční beránek
Čokoládový banana bread
Když zapomínáme na mozek
Kakaové cupcakes
Není čokoláda jako čokoláda
Mandlové koší(č)ky