Mikuláš už se kvapem blíží! Sáhněte po limitované mikulášské edici.

hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 1 hodnoceníPočet hvězdiček je 4 z 5
4.01 hodnocení

Himalájská černá sůl jemná 200g

hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 1 hodnoceníPočet hvězdiček je 4 z 5
4.01 hodnocení

Černá sůl neboli kala namak se těží v sopečných oblastech v Pákistánu, Indii a Nepálu. Její černá, někdy i narůžovělá barva je ovlivněna obsaženými minerály – hlavně železem. Jedná se o nerafinovanou sůl, která od prvotní těžby k finálnímu produktu neprochází žádným chemickým zpracováním a celý proces je výhradně ruční či mechanický. Tím se výrazně liší od běžné kuchyňské soli, která je rafinovaná, případně obohacená o další složky. Více informací

Balení: 2 100 gVýrobce: NATU Kód produktu: 02.11.0004

Vegan
Natural
Vyprodáno

1,09 € 0,54 €/100 g

Vegan
Natural

Černá sůl neboli kala namak se těží v sopečných oblastech v Pákistánu, Indii a Nepálu. Její černá, někdy i narůžovělá barva je ovlivněna obsaženými minerály – hlavně železem. Jedná se o nerafinovanou sůl, která od prvotní těžby k finálnímu produktu neprochází žádným chemickým zpracováním a celý proces je výhradně ruční či mechanický. Tím se výrazně liší od běžné kuchyňské soli, která je rafinovaná, případně obohacená o další složky. Více informací

Výrobce: NATU
Kód: 02.11.0004

Černá sůl pochází z vulkanických ložisek ležících v podhůří Himalájí a její chuť a vůně může ty, kteří s ní přijdou poprvé do styku překvapit. Kromě klasické slané chuti můžete po ochutnání cítit i silně vajíčkovou příchuť, která je dána vysokým obsahem síry. V indické kuchyni ale hraje nezastupitelnou roli. Bez černé soli se neobejdou pokrmy jako chaat, dresinky raita a čatní nebo směs koření chaat masala. Místní obyvatelé ji používají i na dochucení čerstvého ovoce například banánů. 

Využití

Černá sůl se hojně využívá nejen v indické, ale i veganské kuchyni. Díky její typické vajíčkové příchuti se hodí do všech slaných pokrmů, kam se obvykle vajíčka přidávají, jako je vaječina, omelety a další. A jak připravit tyto pokrmy bez vajec? V případě vaječiny můžete jako náhradu vajíček použít nadrobno nakrájené nebo nastrouhané tofu, přisolit černou solí a pro žlutou barvu přidat kurkumu. 

Věděli jste, že?

Dle ajurvédy se má používat hlavně v letním období, protože je vnímána jako chladící element. Přidávána je například do indického nápoje Jal-jeera. 

Země původu: Pákistán

 

Černá sůl pochází z vulkanických ložisek ležících v podhůří Himalájí a její chuť a vůně může ty, kteří s ní přijdou poprvé do styku překvapit. Kromě klasické slané chuti můžete po ochutnání cítit i silně vajíčkovou příchuť, která je dána vysokým…

Více informací
Výhody
  • nerafinovaná přírodní kamenná sůl
  • charakteristická lehce nahořklá chuť s výrazným aroma
Nutriční hodnoty jsou uvedeny na množství 100 g
Energetická hodnota 0 kJ / 0 kcal
Tuky 0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 0 g
- z toho cukry 0 g
Vláknina 0 g
Bílkoviny 0 g
Sůl 100 g
Vlastnosti VeganNatural

Složení

Alergeny jsou vyznačeny tučně

jedlá sůl, obsah NaCl min. 95%

Krémový těstovinový salát s vajíčky
Kuřecí maso s kopřivovou omáčkou
Vyhněte se „bílým jedům“ – sůl
Guacamole