ČOKO–OSTRUŽINOVÝ DORT

ČOKO–OSTRUŽINOVÝ DORT

Postup

Začneme tím, že si mandle bez slupky na korpus i ostružinovou vrstvu namočíme do vody na cca hodinu (odděleně do dvou nádob).

Poté vodu slijeme a začneme korpusem - mandle si dáme do stolního mixéru, přidáme banán, rozpuštěný kokosový olej a umixujeme vše v kašovitou hmotu.

Hmotu natlačíme naspod dortové formy a odložíme do lednice.

Ostružinovou vrstvu vytvoříme obdobně, vodu z mandlí slijeme, mandle dáme do stolního mixéru, přidáme strouhaný kokos, kokosovou smetanu, rozehřátý kokosový olej a lyofilizované ostružiny.

Vše umixujeme do hladka, rovnoměrně naneseme na korpus a dáme zpátky do lednice.

Poslední vrstva bude probíhat opět podobně. Nejprve si rozpustíme hořkou čokoládu v kakaovém máslu, což dáme spolu s avokády a banánem do mixéru a mixujeme v hladkou hmotu.

Naneseme na ostružinovou vrstvu, dort ozdobíme dle libosti a dáme jej zpět do lednice.

Před podáváním by měl dort tuhnout alespoň 4 hodiny v chladu.

Na posypání použijeme mandle, kokos, lyofilizované ostružiny, maliny.

                                                                                            "love nature, love yourself"        

Karolína Nováková

Karolína Nováková

Zdravý životní styl ve všech podobách je něco, čemu už několik let věnuji maximum svého času. Výživové poradenství a řešení nejen váhy, ale i zdravotních problémů se stalo mou prací, kterou nadevše miluji a jídlu ve spojení se zdravím 100% důvěřuji. Zdravé vaření či pečení je u mě na denním pořádku a těší mě ukazovat druhým, že zdravé jídlo není v žádném případě jen rýže s masem, brokolice s brokolicí a obrovská nuda.

Další recepty autorky

Natu svět

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.
Probíhá odeslání objednávky...