Čočka červená celá BIO 400 g

Naše červená čočka je produkt ekologického zemědělství. Vyniká vysokým obsahem kvalitních rostlinných a lehce stravitelných bílkovin (25 g), vlákniny a má nízký obsah tuku. Je vhodná při hubnutí, pro fyzicky aktivní lidi, pro těhotné i kojící maminky a milují ji i děti. Nenadýmá a má velmi dobrou stravitelnost.

Výrobce
Natu
Kód skladu
02.04.0065
Dostupnost
skladem

Využití

Neloupanou červenou čočku namočte na 2 hodiny, propláchněte a vařte do měkka 10-15 minut. Bez namáčení vařte 20–25 minut.

TIPY

Červená čočka je vhodná jako příloha, do polévek, do salátů, do zeleninových karbanátků a díky své konzistenci se používá pro zahuštění pokrmů. Nebojte se experimentovat s kořením. Červená čočka se tradičně používá pro přípravu indických pokrmů, kde se s kořením nešetří.

Věděli jste, že?

Červená čočka patří mezi luštěniny vhodné k nakličování. Stačí přes noc namočit a v klíčící misce nebo v propíchané pet lahvi nechat klíčit 2–3 dny. Klíčky se hodí do salátů nebo k obohacení pokrmů.

Alergeny: Může obsahovat stopy lepku, podzemnice olejné, sójových bobů, suchých skořápkových plodů a sezamu.

Země původu: Turecko

Složení: 100% BIO červená čočka

Nutriční hodnoty jsou uvedeny na množství 100 g

  • Energetická hodnota
    1581 kJ / 378 kcal
  • Tuky
    2,2 g
  • - z toho nasycené mastné kyseliny
    0,4 g
  • Sacharidy
    59 g
  • - z toho cukry
    2 g
  • Vláknina
    11 g
  • Bílkoviny
    25 g
  • Sůl
    0,02 g

Natu svět

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.
Probíhá odeslání objednávky...