Cizrnový salát plný bílkovin

Co budete potřebovat

  • Ingredience na 3 – 4 porce:
  • 1 velká hlava salátu
  • 3–4 menší batáty
  • 200 g v suchém stavu předem namočené a uvařené cizrny
  • 50 g dýňových semínek
  • naklíčená vojtěška
  • 100 g sušených rajčat nakrájených na nudličky
  • Dresink:
  • 80 g tahini/ 80 g sezamu rozmixovaného ve výkonném mixéru
  • 20 ml olivového oleje
  • ½ lžičky himalájské soli
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 lžička lahůdkového droždí
  • 5-10 lžic vody

S příchodem léta by měly proběhnout i změny v jídelníčku. Přes léto je dobré dodržovat odlehčený jídelníček a nezatěžovat organismus těžkými hutnými jídly. Ideální jsou saláty, které nezatíží a dodají tělu potřebné živiny. Základem by vždy měla být jakákoliv listová zelenina v kombinaci s luštěninami. Aby salát nebyl nudný, je dobré přidat nějaká semínka nebo oříšky, sušené ovoce nebo zeleninu a samozřejmě na závěr nesmí chybět dresink díky kterému salátu dodáte chuť a nebudete mít hned hlad. 

 

Postup

  1. Salát nakrájejte na nudličky a připravte do misky.

  2. Oloupané batáty nakrájejte na kostičky a pečte na 190 °C 15–20 minut.

  3. Všechny ingredience vkládejte postupně do mísy vyložené salátem.

  4. Vše přelijte dresinkem z tahini.                                                           

"love nature, love yourself"

NATU

NATU

Vymýšlíme pro vás recepty, které jsou rychlé na přípravu, zdravé, skvěle zasytí a navíc v nich můžete pohodlně využít naše ingredience. Nemusíte si už lámat hlavu s tím, jak se začít zdravě stravovat, pomůžeme Vám. Stačí pár chvil a skvělé hlavní jídlo, snídaně nebo dezert je na světe. Inspirujte se s námi.

Další recepty autorky

Natu svět

Realizace e-shopu TAH reklamní agentura, s.r.o.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.
Probíhá odeslání objednávky...